Recepty

Dýňová marmeláda

Dýňová marmeláda

počet osob
8

čas přípravy
15 min. příprava
45 min. vaření

obtížnost
střední

druh jídla
Zavařování, skleničkování

Potřebujeme

Na 4 zavařovací sklenice (4 x cca 350 g):
1 kg oloupané dýně (dužiny)
280 ml vody
1 ks Skořice celé
1 ks čerstvého zázvoru (cca 2 cm)
1/2 čajové lžičky Muškátového květu
1 kg cukru krupice
1 sáček pektinu
8 polévkových lžic citrónové šťávy

Skořice celá nakoupíte zde
Muškátový květ nakoupíte zde

Postup přípravy

1Připravte si zavařovací sklenice - opatrně přelijte horkou voodu, aby byly zbaveny nečistot a mikrobů.

2Nakrájejte dýni na malé kostičky a dejte do hrnce.

3Přidejte koření a vodu a dejte vařit.

4Přiveďte k varu a poté na mírném plameni vařte 30 - 40 minut, dokud dýně nezměkne.

5Vyndejte z hrnce skořici. Dýni rozmixujte tyčovým mixérem na pyré.

6Přidejte cukr a pektin, vařte na mírném plameni a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

7Přidejte citrónovou šťávu a přiveďte k varu.

8Vařte ještě 5 - 8 minut podle toho, jaké konzistence chcete dosáhnout.

9Naplňte opatrně zavařovací sklenice a pečlivě uzavřete. Marmeládu nalévejte po troškách nebo dejte do sklenic při nalévání lžíci, aby sklo naprasklo.

Přejeme dobré chutnání!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Skořice celá
Všechny recepty s kořením Muškátový květ

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie