Recepty

Dýňová bábovka

Dýňová bábovka

počet osob
8

čas přípravy
25 min. příprava
45 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

400 g máslové dýně
170 g polohrubé mouky
180 g moučkového cukru
80 g mletých vlašských ořechů
1 vanilkový cukr
3 vejce
200 ml oleje
1 prášek do pečiva
2 ČL sušené citronové kůry
1 ČL skořice mleté
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy

Citronová kůra mletá nakoupíte zde
Skořice mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. Předehřejte troubu na 170 °C.

2Dýni oloupejte a nahrubo nastrouhejte.

3Vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem našlehejte vidličkou, přidejte olej, skořici, citronovou kůru a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidejte nastrouhanou dýni a dobře promíchejte.

4Směs nalijte do formy a dejte péct. Nejprve asi 5 minut zprudka zapečte na 170 °C, pak snižte teplotu na 150 °C a asi 45 minut dopékejte.

5Upečenou bábovku vyklopte, nechte vychladnout, pocukrujte a podávejte.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Citronová kůra mletá
Všechny recepty s kořením Skořice mletá

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie