200 ml sójového mléka
400 ml rostlinného oleje
1 lžíce dijonské hořčice
šťáva z poloviny citronu
sůl
bílý pepř
1Všechny suroviny vyndejte z lednice minimálně hodinu až dvě předem, musejí mít pokojovou teplotu, jinak hrozí, že se majonéza srazí.
2Mléko, olej a hořčici dejte do vysoké nádoby a tyčovým mixérem vše rozmixujte do kompaktní směsi. Trvá to pouze pár minut a ze všech ingrediencí se stane hladká jednolitá směs podobná majonéze.
3Nakonec dochuťte solí, citronovou šťávou a mletým bílým pepřem.
Sojanézu spotřebujte za čerstva, nevydrží v lednici tak dlouho, jako kupovaná.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.