170 g ovesných vloček
70 g sušených jablek
100 g hrozinek
170 g vlašských ořechů
40 g rozmixovaných vloček (případně hladké mouky)
80 g tekutého medu
2 lžičky Skořice mleté
špetka soli
1Sušená jablka namočte přes noc do vody.
2Troubu předehřejte na 180 stupňů. Nasekejte oříšky na drobné kousky.
3Rozehřejte pánev a vsypte do ní oříšky. Ty pražte na středním plameni. Občas promíchejte. Když voní a jsou opražené, vysypte je a nechte vychladnout.
4Pánev očistěte a nasypte vločky. Ty pražte stejným způsobem, dokud nejsou světle zlaté. Opět nechte vychladnout.
5Rozmixujte vločky na jemný prášek (nebo si připravte hladkou mouku).
6Připravte si pekáček o velikosti zhruba 25 x 15 cm. Vyložte jej pečícím papírem.
7Namočená jablka zceďte a vyždímejte. Nakrájejte je na malé kousky (cca 1 cm).
8Jablka, opečené oříšky a vločky promíchejte s vločkovou moukou, solí a skořicí. Přidejte med a hmotu promíchejte.
9Těsto vložte do připraveného pekáčku a pořádně upěchujte.
10Vložte do předehřáté trouby a pečte 20-25 minut. Pekáček vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
11Až po vychladnutí vyndejte hmotu z pekáčku a nakrájejte na tyčinky.
Náš TIP: Výborně se hodí pampeliškový nebo bezový med!
Přejeme dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.