4 pláty těstovinového těsta 40 x 10 cm
hladká mouka na podsypávání
1 žloutek
400 g listového špenátu
250 g ricotty
2 - 3 lžičky mletého česneku
1 lžička kmínu
pepř, sůl
parmazán
Omáčka:
60 g másla
1 lžička šalvěje
2 lžíce vody z těstovin
sůl
Kmín český drcený nakoupíte zde
Česnek mletý nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Šalvěj nakoupíte zde
1Připravte si náplň do raviol: špenát spařte na pánvi a nechejte zavadnout. Posypejte kmínem, česnekem, osolte, opepřete a nechejte chvíli společně dusit. Ostavte z plotny a promíchejte s ricottou do homogenní směsi.
2Připravte si těstovinové těsto, do kterého při přípravě nezapoměňte přidat lžíci olivového oleje proti rychlému osychání. Z těsta vytvořte tenoučké pláty (měly by vám prosvítat prsty) a rozložte vedle sebe na pomoučenou plochu. Dva pláty si potřete rozšlehaným žloutkem po celé ploše a začněte na těsto dávat náplň. Záleží, jak chcete mít ravioly velké (1 - 3 lžičky náplně na jednu raviolu). Náplň ale pokládejte dál od sebe, aby mezi jednotlivými ravioly zůstalo místo na vykrájení a slepování.
3Do hrnce si dejte vařit osolenou vodu. Připravené těsto s náplní přiklopte druhým plátem těsta a pečlivě poslepujte všude kolem náplní. Poté vykrájejte požadované tvary, které vařte ve vodě 4 minuty. Nenechávejte se zmást vyplaváním raviolů na povrch, nic to neznamená.
4Během vaření si připravte omáčku: máslo rozpusťe a smíchejte všechny suroviny na ni dohromady.
Hotové ravioly posypejte trochou parmazánu a zalijte šalvějovým máslem.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.