Recepty

Domácí pšeničné tortilly

Domácí pšeničné tortilly

počet osob
2

čas přípravy
30 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Základní recepty

Potřebujeme

250 g hladké mouky + na podsypání
1/2 lžičky kypřícího prášku
1/2 lžičky soli
50 ml slunečnicového oleje
160 ml teplé vody

Postup přípravy

1V míse smíchejte všechny suché ingredience.

2Přidejte k nim tekuté a rukama zpracujte do hladkého kompaktního těsta. Nemělo by moc lepit, aby se z něj daly vyválet placky. Pokud lepí přidejte trochu mouky. Pokud se naopak sype, přidejte vodu.

3Těsto rozdělte na části, a z každé vyválejte tenkou placku. Měla by prosvítat. Tu pak z obou stran opečte nasucho na pánvi. Každou stranu stačí tak minutu, aby byla pěkně opečená.

4Hotové tortily rovnou z pánve přemisťujte mezi dvě utěrky, lehce pokapejte vodou (opravdu jen lehce!) a zatěžte talířem. Tím zamezíte tvrdnutí placek mezitím, co si připravujtete další. 

Podávejte zamotané se směsí dle vašich chutí, nebo jen trhejte jako přílohu k jídlu.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie