Recepty

Domácí přesnídávka s domácí granolou

Domácí přesnídávka s domácí granolou

počet osob
10

čas přípravy
70 min. příprava
20 min sterilování
35 min pečení

obtížnost
střední

druh jídla
Batolata

Potřebujeme

PŘESNÍDÁVKA
5 kg jablek (oloupaných a zbavených jádřinců)
1 a ½ l vody (dle potřeby může být i méně)
½ kg cukru
3 vanilkové pudingy
1 a ½ l vody k přípravě pudingu

GRANOLA
300g ovesných vloček
100g kešu oříšků
50g lískových ořechů
50g mandlí
50g slunečnicových semínek
30g kokosových plátků
1 vrchovatá lžička skořice
3 pl kokosového oleje
3pl javorového sirupu

Skořice mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

PŘESNÍDÁVKA

1Jablka nakrájejte na malé kousky. Do hrnce dejte 1 a ½ l vody (dle potřeby může být i méně), cukr, nakrájená jablka a vařte.

2Jakmile jsou jablka uvařená, dejte hrnec z plotny a rozmixujte je tyčovým mixérem dohladka.

3Do menšího hrnce dejte 1 a ½ l vody, přisypejte pudink (ze 3 sáčků) a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.

4Uvařený pudink smíchejte s připravenou jablkovou směsí, důkladně promíchejte.

5Přesnídávkou naplňte čisté sklenice, dobře je uzavřete a dejte sterilovat na 80 °C na 20 minut.

GRANOLA

1Troubu si předehřejte na 160°C a plech vyložte pečícím papírem.

2V míse smíchejte všechny suché suroviny a přilijte k nim rozhřátý olej a sirup.

3Vše pečlivě proíchejte, aby se směs pěkně propojila. 

4Rovnoměrně rozprostřete na plech a dejte péct. Pečte maximálně 30 minut, ale už po 20 zpozorněte a granolu kontrolujte, aby se nepřipálila. V průběhu pečení občas granolu promíchejte.

5Upečenou granolu nechte vychladnout a poté přesuňte do vzduchotěsné nádoby.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Skořice mletá

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie