PŘESNÍDÁVKA
5 kg jablek (oloupaných a zbavených jádřinců)
1 a ½ l vody (dle potřeby může být i méně)
½ kg cukru
3 vanilkové pudingy
1 a ½ l vody k přípravě pudingu
GRANOLA
300g ovesných vloček
100g kešu oříšků
50g lískových ořechů
50g mandlí
50g slunečnicových semínek
30g kokosových plátků
1 vrchovatá lžička skořice
3 pl kokosového oleje
3pl javorového sirupu
PŘESNÍDÁVKA
1Jablka nakrájejte na malé kousky. Do hrnce dejte 1 a ½ l vody (dle potřeby může být i méně), cukr, nakrájená jablka a vařte.
2Jakmile jsou jablka uvařená, dejte hrnec z plotny a rozmixujte je tyčovým mixérem dohladka.
3Do menšího hrnce dejte 1 a ½ l vody, přisypejte pudink (ze 3 sáčků) a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
4Uvařený pudink smíchejte s připravenou jablkovou směsí, důkladně promíchejte.
5Přesnídávkou naplňte čisté sklenice, dobře je uzavřete a dejte sterilovat na 80 °C na 20 minut.
GRANOLA
1Troubu si předehřejte na 160°C a plech vyložte pečícím papírem.
2V míse smíchejte všechny suché suroviny a přilijte k nim rozhřátý olej a sirup.
3Vše pečlivě proíchejte, aby se směs pěkně propojila.
4Rovnoměrně rozprostřete na plech a dejte péct. Pečte maximálně 30 minut, ale už po 20 zpozorněte a granolu kontrolujte, aby se nepřipálila. V průběhu pečení občas granolu promíchejte.
5Upečenou granolu nechte vychladnout a poté přesuňte do vzduchotěsné nádoby.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.