Recepty

🇮🇹 Pizza Laschia

 Pizza Laschia

počet osob
4

čas přípravy
40 min. příprava
2 hod. kynutí
15 min. pečení

obtížnost
střední

druh jídla
Světová kuchyně

Potřebujeme

Těsto
600 g hladké mouky
400 ml vlažné vody
30 g droždí
špetka cukru
1 rovná lžička soli
3 lžíce panenského olivového oleje

Sugo
1 plechovka rajčat
1 malá plechovka rajčatového protlaku
2 lžičky granulovaného česneku
sůl
pepř
BAZALKA

300 g mozzarelly
OREGANO
zavařené artyčoky
ančovičky
200 g šunky vysoké jakosti
černé olivy
kapari

Bazalka nakoupíte zde
Oregano nakoupíte zde

Postup přípravy

1Připravte si kvásek: Do misky dejte trošku vody, rozdrobené droždí, cukr a 1 cca lžíci hladké mouky. Vše zamíchejte a nechejte kvásek vzejít.

2Do velké mísy prosejte mouku, přidejte kvásek, olivový olej a vodu. Pořádně těsto propracujte, ať v něm nejsou hrudky. Nesmí se lepit.

3Těsto rozdělte na 4 díly, udělejte z nich bochánky, dejte je do nádoby vytřené olejem a zakryjte utěrkou. Těsto nechte na teplém suchém místě kynout cca 2 hodiny, než zdvojnásobí svůj objem.

4Mezitím si připravte sugo. Rajčata z plechovky dejte spolu s protlakem, česnekem, bazalkou, solí a pepřem do hrnce. Směs přiveďte k varu a povařte 10 minut. Poté ji nechte vychladnout.

5Z vykynutého těsta utvořte placky (uprostřed by měly být 3 až 4 mm silné) a dejte je na pečící papír. Okraje placek musí být silnější než střed.

6Placky potřete hotovým sugem, posypejte oregánem a naskládejte na ně plátky šunky, ančovičky, nakrájené artyčoky a na kolečka nakrájené černé olivy. Vše posypejte mozzarellou.

7Pizzy pečte na 220 °C dokud okraje nezezlátnou, cca 15 - 20 minut.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Bazalka
Všechny recepty s kořením Oregano

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie