Těsto
600 g hladké mouky
400 ml vlažné vody
30 g droždí
špetka cukru
1 rovná lžička soli
3 lžíce panenského olivového oleje
Sugo
1 plechovka rajčat
1 malá plechovka rajčatového protlaku
2 lžičky granulovaného česneku
sůl
pepř
BAZALKA
300 g mozzarelly
OREGANO
zavařené artyčoky
ančovičky
200 g šunky vysoké jakosti
černé olivy
kapari
1Připravte si kvásek: Do misky dejte trošku vody, rozdrobené droždí, cukr a 1 cca lžíci hladké mouky. Vše zamíchejte a nechejte kvásek vzejít.
2Do velké mísy prosejte mouku, přidejte kvásek, olivový olej a vodu. Pořádně těsto propracujte, ať v něm nejsou hrudky. Nesmí se lepit.
3Těsto rozdělte na 4 díly, udělejte z nich bochánky, dejte je do nádoby vytřené olejem a zakryjte utěrkou. Těsto nechte na teplém suchém místě kynout cca 2 hodiny, než zdvojnásobí svůj objem.
4Mezitím si připravte sugo. Rajčata z plechovky dejte spolu s protlakem, česnekem, bazalkou, solí a pepřem do hrnce. Směs přiveďte k varu a povařte 10 minut. Poté ji nechte vychladnout.
5Z vykynutého těsta utvořte placky (uprostřed by měly být 3 až 4 mm silné) a dejte je na pečící papír. Okraje placek musí být silnější než střed.
6Placky potřete hotovým sugem, posypejte oregánem a naskládejte na ně plátky šunky, ančovičky, nakrájené artyčoky a na kolečka nakrájené černé olivy. Vše posypejte mozzarellou.
7Pizzy pečte na 220 °C dokud okraje nezezlátnou, cca 15 - 20 minut.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.