400 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 kypřící prášek
½ l mléka
2 dcl oleje
2 vejce
2 ČL Koření na perníčky
1 ČL skořice
1 ČL sody bicarbony
sklenice rybízového, višňového či ostružinového džemu (do těsta)
1Troubu předehřejte na 170 °C.
2Všechny ingredience smíchejte dohromady a pořádně je rozmíchejte tak, aby v těstě nezůstaly hrudky nerozmíchané mouky.
3Připravte si hlubší plech, vyložte ho pečícím papírem a nalijte na něj těsto. Pečte cca 40 minut. To, že je perník upečený, poznáte tak, že když do těsta zapíchnete špejli a opět ji vytáhnete, zůstane čistá. Upečený perník nechte vychladnout ve formě.
Tip: Perník můžete servírovat s džemem, citronovou či čokoládovou polevou nebo jen poprášený moučkovým cukrem.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.