300 g vepřového bůčku
300 g vepřového laloku
300 g vepřových jater
4 středně velké cibule
3 stroužky česneku
200 g slaniny krájené
Paštikové koření
Kmín český drcený
Sůl
elektrický nebo manuální mlýnek na maso
formu typu srnčí hřbet
Paštikové koření nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde
1Cibuli nakrájejte na hrubo a nasypte ji na dno pekáče.
2Bůček a lalok nakrájejte na větší kousky a nasolte ze všech stran.
3Česnek utřete se solí.
4Naskládejte maso na cibuli do pekáče, posypte kmínem, potřete česnekem a podlejte trochou vody. Pečte na 220 stupňů zhruba 50 minut. Průběžně přelévejte maso výpekem.
5Nechte chvíli vychladnout, aby maso nebylo horké. Mezitím si pomelte v mlýnku syrová játra.
6Po vychladnutí pomelte k játře i pečené maso včetně výpeku a cibule.
7Do pomletého masa přidejte Paštikové koření a pečlivě promíchejte.
8Formu vyložte plátky slaniny tak, aby konce vyčnívaly z formy a mohli jste jimi nakonec přikrýt paštiku. Formu následně naplňte směsí pomletého masa a slaninou jej přikryjte.
9Paštiku ve formě dejte péct ještě na 30 minut na 180 stupňů.
Přejeme dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.