Recepty

Domácí paštika

Domácí paštika

počet osob
8

čas přípravy
45 min. příprava
80 min pečení

obtížnost
střední

druh jídla
Česko

Potřebujeme

300 g vepřového bůčku
300 g vepřového laloku
300 g vepřových jater
4 středně velké cibule
3 stroužky česneku
200 g slaniny krájené
Paštikové koření
Kmín český drcený
Sůl

elektrický nebo manuální mlýnek na maso
formu typu srnčí hřbet

Paštikové koření nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli nakrájejte na hrubo a nasypte ji na dno pekáče.

2Bůček a lalok nakrájejte na větší kousky a nasolte ze všech stran.

3Česnek utřete se solí.

4Naskládejte maso na cibuli do pekáče, posypte kmínem, potřete česnekem a podlejte trochou vody. Pečte na 220 stupňů zhruba 50 minut. Průběžně přelévejte maso výpekem.

5Nechte chvíli vychladnout, aby maso nebylo horké. Mezitím si pomelte v mlýnku syrová játra.

6Po vychladnutí pomelte k játře i pečené maso včetně výpeku a cibule.

7Do pomletého masa přidejte Paštikové koření a pečlivě promíchejte.

8Formu vyložte plátky slaniny tak, aby konce vyčnívaly z formy a mohli jste jimi nakonec přikrýt paštiku. Formu následně naplňte směsí pomletého masa a slaninou jej přikryjte.

9Paštiku ve formě dejte péct ještě na 30 minut na 180 stupňů.

Přejeme dobrou chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Paštikové koření
Všechny recepty s kořením Kmín český drcený

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie