4 žloutky
300 ml rostlinného oleje
1 lžíce dijonské hořčice
šťáva z poloviny citronu
sůl
bílý pepř
1Všechny suroviny vyndejte z lednice minimálně hodinu až dvě předem, musejí mít pokojovou teplotu, jinak hrozí, že se majonéza srazí.
2V míse pomocí metly šlehejte žloutky s hořčicí a citronovou šťávou zhruba 5 minut, dokud směs nezpění.
3Poté postupně tenkým pramínkem přilévejte olej a šlehejte, dokud směs nezhoustne.
4Nakonec dochuťte solí a mletým bílým pepřem.
Majonézu spotřebujte za čerstva, nevydrží v lednici tak dlouho, jako kupovaná.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.