Recepty

Domácí majonéza

Domácí majonéza

počet osob
4

čas přípravy
15 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Základní recepty

Potřebujeme

4 žloutky
300 ml rostlinného oleje
1 lžíce dijonské hořčice
šťáva z poloviny citronu
sůl
bílý pepř

Pepř bílý mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Všechny suroviny vyndejte z lednice minimálně hodinu až dvě předem, musejí mít pokojovou teplotu, jinak hrozí, že se majonéza srazí.

2V míse pomocí metly šlehejte žloutky s hořčicí a citronovou šťávou zhruba 5 minut, dokud směs nezpění.

3Poté postupně tenkým pramínkem přilévejte olej a šlehejte, dokud směs nezhoustne. 

4Nakonec dochuťte solí a mletým bílým pepřem. 

Majonézu spotřebujte za čerstva, nevydrží v lednici tak dlouho, jako kupovaná.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Pepř bílý mletý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie