Recepty

Domácí karamel

Domácí karamel

čas přípravy
15 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Základní recepty

Potřebujeme

200 g cukru krupice
180 ml 33% smetany ke šlehání

Postup přípravy

1Do hluboké nepřilnavé pánve nasypejte cukr a nechte ho rozpustit. Dejte pozor, aby se nepřipálil.

2Než se cukr rozpustí, v rendlíku si ohřejte smetanu - musí být horká, ale nesmí vařit.

3Jakmile je cukr rozpuštěný, pomalu do něj za stálého míchání přilévejte horkou smetanu (pozor, abyste se nespálili - směs v této fázi hodně bublá a dost nabyde na objemu). Chvíli směs míchejte, dokud se vše nespojí a poté odstavte z plotny a nechte vychladnout.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie