Recepty

Domácí hovězí bujón

Domácí hovězí bujón

čas přípravy
5 min. příprava
5 hodin pomalé tažení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Hovězí

Potřebujeme

2 kg hovězího masa (žebra,krk,hrudí,špikové kosti)
2 vetší mrkve
1 červená cibule
2 petržele
kousek řapíkatého celeru
1 ČL NESOLDÍKA
5 BOBKOVÝCH LISTŮ
2 ČL RANČ MIX
4 KULIČKY ČERNÉHO PEPŘE
1 PL sádla
sůl

Bobkový list celý nakoupíte zde
Ranč MIX nakoupíte zde
Nesoldík nakoupíte zde
Pepř černý celý nakoupíte zde

Postup přípravy

1V pánvi na horkém sádle orestujte maso a očištěnou zeleninu.Maso nejprve zprudka zatáhněte,dejte bokem a pak na další lžíci sádla do zlatova orestujte zeleninu.

2Vložte vše do většího hrnce,zalijte vodou,přidejte súl a koření nechte pomalu probublávat.Vody dejte asi jednou tolik nad vrsrvu masa.

3Vodu už nepřilévejte a vařte dokud se tekutina nezredukuje  a nezůstane z ni cca 1 třetina.Výar zceďte a maso z něj použijte k nějaké tradiční omáčce(koprová,křenová,rajská) nebo do pomazánky.

4Zredukovaný hustý vývar nechte trochu vychladnout  a pak ho nalijte do sáčku na led a nechte zamrazit.

. Domácí bujón je perfektní pomocník při zesillování a dotahování chutí všech pokrmú moderní i tradiční kuchyně.Používám klasickou velikost kostky ledu na 2 porce jídla.Je to trocha práce navíc,ale skvěle nahradí běžné masové bujóny plné chemických koktejlů.

N tento bujón můžete použít jakýkoliv druh masa a výsledek bude stejný.

Vyzkoušejte Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Bobkový list celý
Všechny recepty s kořením Ranč MIX
Všechny recepty s kořením Nesoldík
Všechny recepty s kořením Pepř černý celý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie