200 g namočené červené čočky půlené
1 batát
2 rajčata
1 cibule
3 stroužky česneku
1 ČL strouhaného čerstvého zázvoru
2 PL ghí
voda
1 a 1/2 ČL soli
1 ČL hořčičného semínka
2 ČL koření GARAM MASALA
2 ČL KURKUMA
kokosový jogurt
čerstvý koriandr
Hořčičné semínko nakoupíte zde
Garam Masala nakoupíte zde
Kurkuma nakoupíte zde
1Přibližně 2 hodiny před vařením namočte čočku. Potom ji propláchněte a dejte si ji bokem.
2V hrnci si rozehřejte ghí. Přidejte hořčičná semínka a opékejte, dokud nezačnou praskat. Potom přidejte kurkumu a koření Garam Masala.
3Promíchejte a až všechno začne vonět, přidejte očištěný a nakrájený batát spolu s propláchnutou čočkou. Promíchejte a zalijte cca 1 L teplé vody.
4Směs promíchejte, přiveďte k varu a přikryté vařte za občasného míchání 15 minut. Pokud je potřeba, můžete dolít trochu vody, ale ne moc - konzistencí se dhal podobá husté omáčce.
5Z rajčat vyřežte pevnou střední část a nakrájejte je nadrobno.
6V momentě, kdy je čočka uvařená a batát měkký. přidejte nakrájená rajčata, čerstvě namletý pepř a dovařte ještě 5 minut.
7Odstavte z ohně a případně dochuťte.
8Dhal podávejte s kokosovým jogurtem a čerstvou natí koriandru.
9Jako přílohu zvolte rýži basmati nebo natural, čapátí z jednozrnky potřené česnekem a posypané čerstvým koriandrem. Výborně se k pokrmu hodí i švestkové čatní.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.