Vývar:
100 g hovězích žeber nebo hrudí
100 g vepřové plece
1 ČL koření Nesoldík
sůl
Polévka:
1 velká mrkev
1 menší petržel
1/4 celeru
1/4 hlávky bílého zelí
3 střední brambory
1 větší rajče
1 cibule
1 středně velká červená řepa
1 ČL soli
1 ČL cukru
1 ČL octa
1 ČL rostlinného oleje
1/2 ČL ANÝZU
1. Maso nechte v celku a prudce ho zatáhněte v rozpáleném hrnci. Zalijte vodou, osolte a přidejte koření NESOLDÍK. Vařte cca 1,5 hodiny, dokud nebude maso měkké.
2. Řepu očistěte, nakrájejte na kostky, přidejte sůl, lžíci octa, ANÝZ, zalijte vodou a vařte do poloměkka.
3. Zeleninu očistěte, cibuli a zelí nakrájejte nadrobno, kořenovou zeleninu, brambory i rajčata na kostky. V pánvi na oleji začněte restovat cibuli, kořenovou zeleninu, brambory a na konec zelí a rajčata.
4Když je maso měkké, sceďte vývar přímo do zeleniny. Dolijte vodou a vařte, dokud nejsou brambory a zelenina měkké.
5. Maso nakrájejte na větší kostky a vložte zpět do polévky. Přidejte uvařenou červenou řepu i s vodou, ve které jste ji vařili. Prohřejte vše společně ješte několik minut na mírném plameni. Dochuťte do sladko-kysela (sůl, ocet, cukr).
Boršč se dělá vždy minimálně ze 2 druhů masa. Chuť i barvu mu dává červená řepa, nikdy se nezahušťuje a je velice vydatný a zdravý.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.