1 kg vepřové kýty, ořechu nebo krkovice
2 střední červené cibule
kus oravské nebo gazdovské slaniny
2 červené papriky
Marináda:
1 dcl 10° piva
2 PL plnotučné hořčice
1 PL směsi ŽIVÁŇSKÁ
1 ČL koření GARLIC PEPPER
slunečnicový olej
grilovací jehly nebo širší špejle
sůl
1Maso nakrájejte na kousky velké asi 3x3 cm posolte a vetřete do masa.
2Smíchejte pivo, hořčici, koření a olej. Marinádu vpracujte do masa a nechte marinovat alespoň 6 hodin v chladu.
3Cibuli, slaninu i červenou papriku nakrájejte na kousky stejně velké jako maso a cibuli na osminkové plátky.
4Maso, slaninu, cibuli a papriku v opakovaném pořadí napichujte na grilovací jehlu nebo špejli.
5Na horké pánvi zatáhněte jehly s masem ze všech stran na kapce slunečnicového oleje. Pak vyložte na plech, lehce podlijte trochou piva a pečte odkryté ve vyhřáté troubě na 160 °C cca hodinu a půl. Nechte ještě alespoň 10 minut odpočinout ve vypnuté troubě. Možno i grilovat v uzavřeném grilu na nepřímém ohni do změknutí masa.
6Živáňskou podávejte s opečeným bramborem a čalamádou.
Jednoduché tradiční slovenské jídlo které chutná skvěle z trouby i grilu.
Dobrou chuť přeje Davídek!
Chcete vyzkoušet tuto novou směs koření? Nakupujte vašim známým a přátelům koření vy, přímo na jméno, a v rámci našeho bonusového systému od nás máte na výběr letošní novinky na testování zcela ZDARMA. Navíc při společném nákupu PRO VÍCE OSOB od nás máte v 99 % také POŠTOVNÉ ZCELA ZDARMA!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.