1,5 kg masa (krk nebo kližka)
3 velké cibule
3 polévkové lžíce sádla
1 čajová lžička koření Divočina
0,5 čajové lžičky koření Šťavnatá roštěnka
2 polévkové lžíce koření Paprika slovenská lahůdková
1 polévkové lžíce koření Paprika uzená
2 lžíce švestkových povidel
1 polévková lžíce koření Majoránka
3 stroužky česneku
Sůl
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Divočina nakoupíte zde
Šťavnatá roštěnka nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Majoránka nakoupíte zde
Paprika uzená nakoupíte zde
1Cibuli nakrájejte na jemno. V hrnci rozehřejte sádlo a orestujte na něm cibulku do zlatova.
2Maso nakrájejte na kostky zhruba 2 x 2 cm. Jakmile je cibulka zlatavá, přidejte maso a zatáhněte ze všech stran. Nasypte koření Divočina a Šťavnatá roštěnka a orestujte. Podlejte trochu vodou a duste do poloměkka.
3Když je maso částečně měkké, nasypte Papriku lahůdkovou i uzenou a sůl. Přidejte povidla, rozmělněte česnek. Majoránku prodrhněte ve dlaních a také nasypte. Duste dál, dokud nebude maso úplně měkké.
4Nyní je na řadě Davídkovo speciální zahuštění. Naberte 1 naběračku hotového masa do vyšší nádoby, rozmixujte tyčovým mixérem úplně na jemno a dejte zpět do guláše. Promíchejte a ještě zhruba 10 minut provařte.
TIP: Podávejte s domácími křenovými knedlíky nebo na talíř nastrouhejte čerstvý křen.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.