1 kg dančího masa (nejlépe plec nebo kýta)
2 cibule
2 mrkve
2 kořeny petržele
2 ČL koření FRANCOUZSKÁ SMĚS ŽANET
1 ČL koření DIVOČINA
2 dcl suchého červeného vína
hrst brusinek
1 menší plechovka rajčatového protlaku
1 dětský perník jakékoliv příchuti
sůl
sádlo
1Maso zbavte blan a zeleninu očistěte. Zeleninu a cibuli nakrájejte na kolečka, maso na menší proužky a perník na kostičky.
2V hrnci na horkém sádle zprudka zatáhněte maso a odložte ho bokem. Do hrnce znovu přidejte kousek sádla a orestujte na něm cibuli, mrkev a petržel dozlatova.
3Do hrnce se zeleninou přidejte maso, přilijte červené víno, přidejte sůl, koření, protlak, brusinky a nechte víno odpařit. Pak dolijte trochu vody nebo vývaru a duste maso do měkka. V průběhu vaření vodu nebo vývar stále dolévejte.
4Když je maso měkké, přidejte nakrájený perník a tím ragú zahustíte. Vařte ještě asi 10 minut a pak vypněte.
Podávejte s chlebem nebo s krupicovým či rýžovým nokem.
Ragú je starý francouzský pomalu tažený pokrm z masa, zeleniny a ovoce s výraznou chutí koření. Celkem málo připravované jidlo, ale při dobré úpravě je francouzský "ragout" skvělým gurmánským zážitkem. Vyzkoušejte zvěřinu upravit trochu jinak než guláš a budete nadšeni.
Dobrou chuť! Davídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.