Recepty

Dančí ragú

Dančí ragú

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
90 min. vaření

obtížnost
střední

druh jídla
Zvěřina

Potřebujeme

1 kg dančího masa (nejlépe plec nebo kýta)
2 cibule
2 mrkve
2 kořeny petržele
2 ČL koření FRANCOUZSKÁ SMĚS ŽANET
1 ČL koření DIVOČINA
2 dcl suchého červeného vína
hrst brusinek
1 menší plechovka rajčatového protlaku
1 dětský perník jakékoliv příchuti
sůl
sádlo

Divočina nakoupíte zde
Francouzská směs Žanet nakoupíte zde

Postup přípravy

1Maso zbavte blan a zeleninu očistěte. Zeleninu a cibuli nakrájejte na kolečka, maso na menší proužky a perník na kostičky.

2V hrnci na horkém sádle zprudka zatáhněte maso a odložte ho bokem. Do hrnce znovu přidejte kousek sádla a orestujte na něm cibuli, mrkev a petržel dozlatova.

3Do hrnce se zeleninou přidejte maso, přilijte červené víno, přidejte sůl, koření, protlak, brusinky a nechte víno odpařit. Pak dolijte trochu vody nebo vývaru a duste maso do měkka. V průběhu vaření vodu nebo vývar stále dolévejte.

4Když je maso měkké, přidejte nakrájený perník a tím ragú zahustíte. Vařte ještě asi 10 minut a pak vypněte.

Podávejte s chlebem nebo s krupicovým či rýžovým nokem.

Ragú je starý francouzský pomalu tažený pokrm z masa, zeleniny a ovoce s výraznou chutí koření. Celkem málo připravované jidlo, ale při dobré úpravě je francouzský "ragout" skvělým gurmánským zážitkem. Vyzkoušejte zvěřinu upravit trochu jinak než guláš a budete nadšeni.

Dobrou chuť! Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Divočina
Všechny recepty s kořením Francouzská směs Žanet

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie