Omáčka:
2 loupaná rajčata v konzervě
1 bílá cibule nasekaná nahrubo
3 stroužky česneku
špetka CHILLI CAYENSKÉ
mořská sůl dle chuti
1/2 ČL směsi MEXIKO
3 PL cukru
limetková šťáva na dochucení
2 šálky vařeného kuřecího masa nakrájeného na kostičky
1 konzerva fazolí (scezených a propláchnutých)
1 šálek mražené kukuřice
2 střední cukety nakrájené podélně na tenké plátky
1 šálek strouhaného cheddaru
1 šálek strouhané mozzarelly
koriandr nebo petržel na dozdobení
1Cibuli orestujte dosklovata. Orestovanou cibuli a všechny ostatní suroviny na omáčku kromě limetové šťávy a soli dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Dejte do malého hrnce, rychle provařte, stáhněte z plamene a nakonec dochuťte solí a limetovou šťávou.
2Na náplň smíchejte kuře, fazole, kukuřici a 1,5 šálku hotové omáčky.
3Na dno pekáče rozetřete 1 šálek omáčky.
42 - 3 plátky cukety položte na pracovní plochu tak, aby se trochu překrývaly. Na začátek cuket dejte 2 – 3 lžíce náplně a srolujte. Rolky poskládejte do pekáče, jednu vedle druhé.
5Rolky pokapejte zbývající omáčkou a poté bohatě posypejte sýrem.
6Pečte v předehřáté troubě na 190 °C, dokud se sýr nerozpustí a strany nebudou bublat. Trvá to asi 20 - 25 minut.
7Hotové enchiladas můžete dozdobit koriandrem nebo petrželí.
Tip: Cuketu můžete nakrájet na tenké plátky pomocí mandolíny.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.