Krém:
10 velkých žloutků (pokojové teploty)
8 PL krupicového cukru (cca 100 g)
600 ml smetany ke šlehání (pokojové teploty)
1 VANILKOVÝ LUSK
Karamelová krusta:
4 PL krupicového nebo třtinového cukru
Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde
1Předehřejte troubu na 150 °C.
2Ve velké míse vyšlehejte žloutky s cukrem (cukr by se měl rozpustit a směs by měla mít bledě žlutou barvu a být hustá). Jakmile máte žloutky vyšlehané, přilijte smetanu, přidejte zrníčka z 1 VANILKOVÉHO LUSKU a asi ½ minuty ještě šlehejte.
3Připravte si 10 zapékacích mističek (o průměru cca 9 cm) a přes sítko do nich nalijte připravenou směs (neměla by sahat až po okraj).
4Naplněné mističky vložte do velkého hlubšího pekáče. Do pekáče opatrně nalijte horkou vodu tak, aby sahala asi do ¾ misek. Voda se nesmí dostat na krém do misek.
5Dejte do trouby a pečte 45-50 minut do ztuhnutí (povrch krému jemně zezlátne).
6Po upečení vyndejte pekáč s miskami a nechte krém ve vodní lázni zcela vychladnout. Následně vyjměte misky s krémem z pekáče, otřete z nich vodu a dejte je na 2 hodiny chladit do lednice.
7Před podáváním vyndejte misky s krémem z lednice. Na každý krém nasypejte 1 ČL cukru a pomocí flambovací pistole jej zkaramelizujte dozlata. Krusta by měla být krásně křupavá. Připravené crème brûlée dejte ještě na 5 minut do lednice ztuhnout a podávejte.
TIP: Krém si můžete připravit až dva dny dopředu. Stačí, když mističku s krémem zakryjete potravinářskou fólií a dáte do lednice. Karamelovou krustu tvořte až těsně před servírováním.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.