Recepty

Cizrnové CHILLI

Cizrnové CHILLI

počet osob
4

čas přípravy
60 min. příprava

obtížnost
0

druh jídla
Ájurvédská kuchyně

Potřebujeme

2 batáty
1 mrkev
1 cibule
3 stroužky česneku
2 ČL strouhaného zázvoru
1 ČL mleté skořice
2 ČL mletého římského kmínu
2 ČL mletého koriandru
1 ČL pískavice
1 ČL černého hořčičného semínka
1/2 ČL cayenského chilli
200 g pasírovaných rajčat/ pyré /protlaku (asi 4 PL)
400 g uvařené cizrny (200 g suché přes noc namočené a uvařené nebo z konzervy)
400 ml zeleninového vývaru (vody)
100 ml vody
sůl
ghí / rostlinný olej
červená rýže / basmati rýže / jiná příloha

Skořice mletá nakoupíte zde
Kmín římský mletý nakoupíte zde
Koriandr mletý nakoupíte zde
Pískavice mletá nakoupíte zde
Hořčičné semínko černé nakoupíte zde
Chilli cayenské nakoupíte zde

Postup přípravy

1Ve větší pánvi si rozehřejte ghí nebo jiný rostlinný olej.

2Osmažte dozlatova cibuli a přidejte celá semínka hořčice. Jakmile začnou semínka praskat, přidejte zbytek koření a promíchejte. Až koření začne vonět, zalejte 100 ml vody. Smažte jen krátce, aby se koření nespálilo.

3Poté přidejte očištěné a nakrájené batáty, mrkev a cizrnu. Zalijte rajčatovým protlakem a 400 ml zeleninového vývaru či vody a osolte. Pokud jste použili vývar - přidejte méně soli.

4Vařte na středním ohni za občasného míchání, dokud není zelenina měkká - cca 20-30 minut. Směs bude bublat a tekutina se zredukuje. V momentě, kdy je zelenina uvařená, odstavte z plamene.

5Podávejte s červenou rýží nebo s jinou oblíbenou přílohou.

Tipy:

Místo cizrny můžete použít třeba fazole nebo jinou luštěninu.

Pokud nemáte rádi pikantní, dejte méně chilli.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Skořice mletá
Všechny recepty s kořením Kmín římský mletý
Všechny recepty s kořením Koriandr mletý
Všechny recepty s kořením Pískavice mletá
Všechny recepty s kořením Hořčičné semínko černé
Všechny recepty s kořením Chilli cayenské

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie