2 batáty
1 mrkev
1 cibule
3 stroužky česneku
2 ČL strouhaného zázvoru
1 ČL mleté skořice
2 ČL mletého římského kmínu
2 ČL mletého koriandru
1 ČL pískavice
1 ČL černého hořčičného semínka
1/2 ČL cayenského chilli
200 g pasírovaných rajčat/ pyré /protlaku (asi 4 PL)
400 g uvařené cizrny (200 g suché přes noc namočené a uvařené nebo z konzervy)
400 ml zeleninového vývaru (vody)
100 ml vody
sůl
ghí / rostlinný olej
červená rýže / basmati rýže / jiná příloha
Skořice mletá nakoupíte zde
Kmín římský mletý nakoupíte zde
Koriandr mletý nakoupíte zde
Pískavice mletá nakoupíte zde
Hořčičné semínko černé nakoupíte zde
Chilli cayenské nakoupíte zde
1Ve větší pánvi si rozehřejte ghí nebo jiný rostlinný olej.
2Osmažte dozlatova cibuli a přidejte celá semínka hořčice. Jakmile začnou semínka praskat, přidejte zbytek koření a promíchejte. Až koření začne vonět, zalejte 100 ml vody. Smažte jen krátce, aby se koření nespálilo.
3Poté přidejte očištěné a nakrájené batáty, mrkev a cizrnu. Zalijte rajčatovým protlakem a 400 ml zeleninového vývaru či vody a osolte. Pokud jste použili vývar - přidejte méně soli.
4Vařte na středním ohni za občasného míchání, dokud není zelenina měkká - cca 20-30 minut. Směs bude bublat a tekutina se zredukuje. V momentě, kdy je zelenina uvařená, odstavte z plamene.
5Podávejte s červenou rýží nebo s jinou oblíbenou přílohou.
Tipy:
Místo cizrny můžete použít třeba fazole nebo jinou luštěninu.
Pokud nemáte rádi pikantní, dejte méně chilli.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.