130g cukru krupice
150g špaldové mouky
300g hladké mouky
30g mletého máku
25g celého máku
2 lžičky citronové kůry
250g bílého jogurtu
6 lžic makového oleje (nebo másla)
2 vejce
150ml mléka
šťáva z jednoho velkého citronu
tuk a polohrubá mouka na vymazání formy
Maková ricotta:
50g lemon curd (nebo šťáva z jednoho citronu)
250g ricotty
1 polévková lžíce mletého máku
1Formu na chlebíček vymažte tukem a vysypte polohrubou moukou. Troubu předehřejte na 180°C.
2Všechny suroviny smíchejte v hladké těsto. To nalijte do formu, trochu uhlaďte a pečte 50 minut. Hotový chlebíček vyzkoušejte špejlí, musí z těsta vyjít suchá a čistá. Nechte chlebíček úplně vychladnout. Poté vyklopte z formy.
3Suroviny na makovou ricottu smíchejte (lemon curd si můžete vyrobit podle našeho základního receptu) a prošlehejte do hladké konzistence. Chlebíček pak ricottou nahoře potřete. Nedávejte na chlebíček celou ricottu, zbytek pak servírujte s jednotlivými plátky chlebíčku.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.