1 kg syrových brambor
1/2 kg hrubé mouky
1 vejce
trocha kefíru nebo acidofilního mléka
1 PL koření BRAMBŮREK
sůl
cibule
slanina
1Slaninu i cibulku nakrájejte na kostičky a orestujte dozlatova.
2Brambory nastrouhejte na jemném struhadle na tenké nudličky, nechte okapat v cedníku, přidejte koření, sůl, vejce, kefír (nebo acidofilní mléko) a mouku.
3Dejte vařit velký hrnec s vodou, přidejte lžičku soli. Polévkovou lžící tvořte knedlíky, které vkládejte do vroucí vody. Když knedlíky vyplavou, nechte je ještě 2 minuty vařit. Celková doba vaření knedlíku je cca 12 minut (podle množství). Pak je vyndejte z hrnce a nechte okapat.
4Podávejte s orestovanou cibulkou a slaninou.
Poctivá babičkovská klasika. Pravý originál je samozřejmě bez koření. Chlupaté knedlíky můžete podávat jako skvělou přílohu k pečenému vepřovému masu, kachně nebo jen s uvařeným kysaným zelím.
Tip od Davídka: Chlupaté knedlíky vařím moderním způsobem v parním hrnci a myslím, že skvěle konkurují těm od mé babičky.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.