Recepty

🇲🇽 Chilli sin carne

 Chilli sin carne

počet osob
4

čas přípravy
40 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Mexico

Potřebujeme

rostlinný olej
200 g mrkve
100 g celeru
120 g červené cibule
120 g červených fazolí
100 g červené čočky
150 g kukuřice
400 g krájených rajčat v konzervě
100 ml zeleninového vývaru
4 stroužky česneku
10 g kakaa
5 g kvalitní hořké čokolády (minimálně 70%)
čerstvý koriandr
2 chilli papričky
1 lžička římského kmínu
1 lžička slovenské papriky
1 lžička citronové šťávy
sůl, pepř

Kmín římský mletý nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Chilli drcené nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka, mrkev a celer nastrouhejte na struhadle nahrubo. Oloupejte dva stroužky česneku a nakrájejte je na kolečka, chilli papričky nakrájejte nadrobno.

2V hlubší pánvi rozpalte olej. Osmažte na něm cibulku dozlatova, přidejte česnek, chilli, mrkev a celer a vše společně trochu osmažte.

3Přidejte konzervu s rajčaty, kmín, papriku a pepř, osmažte a zalijte vývarem. Přidejte propláchnutou čočku a fazole a vařte, dokud luštěniny nezměknou.

4Přidejte kakao, čokoládu a kukuřici, protlačte zbylé dva stroužky česneku a nechte společně povařit ještě alespoň 10 minut. Nakonec dochuťte citronovou šťávou a zasypejte koriandrem.

Hotové jídlo můžete podávat s rýží, plackou, nebo kvalitním pečivem.

Dobrou chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Kmín římský mletý
Všechny recepty s kořením Paprika slovenská lahůdková
Všechny recepty s kořením Chilli drcené
Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie