rostlinný olej
200 g mrkve
100 g celeru
120 g červené cibule
120 g červených fazolí
100 g červené čočky
150 g kukuřice
400 g krájených rajčat v konzervě
100 ml zeleninového vývaru
4 stroužky česneku
10 g kakaa
5 g kvalitní hořké čokolády (minimálně 70%)
čerstvý koriandr
2 chilli papričky
1 lžička římského kmínu
1 lžička slovenské papriky
1 lžička citronové šťávy
sůl, pepř
Kmín římský mletý nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Chilli drcené nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
1Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka, mrkev a celer nastrouhejte na struhadle nahrubo. Oloupejte dva stroužky česneku a nakrájejte je na kolečka, chilli papričky nakrájejte nadrobno.
2V hlubší pánvi rozpalte olej. Osmažte na něm cibulku dozlatova, přidejte česnek, chilli, mrkev a celer a vše společně trochu osmažte.
3Přidejte konzervu s rajčaty, kmín, papriku a pepř, osmažte a zalijte vývarem. Přidejte propláchnutou čočku a fazole a vařte, dokud luštěniny nezměknou.
4Přidejte kakao, čokoládu a kukuřici, protlačte zbylé dva stroužky česneku a nechte společně povařit ještě alespoň 10 minut. Nakonec dochuťte citronovou šťávou a zasypejte koriandrem.
Hotové jídlo můžete podávat s rýží, plackou, nebo kvalitním pečivem.
Dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.