1 kg hovězího krku nebo hrudi
2 cibule
8 rajčat
2 hrsti kukuřice
kousek prorostlé slaniny
1/2 kg uvařených černých nebo červených fazolí
1 plechovka červených rozmixovaných nakládaných fazolí v rajčatové omáčce
2 ČL koření MEXIKO
1 ČL koření BOLOŇKA
1 ČL koření GARLIC PEPPER
1 ČL DRCENÉHO CHILLI
2 ČL UZENÉ PAPRIKY
sůl
Chilli drcené nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Mexiko nakoupíte zde
Paprika uzená nakoupíte zde
Boloňka nakoupíte zde
1Slaninu nakrájejte na nudličky, cibuli nahrubo, maso na menší kousky a rajčata na větší kusy.
2Slaninu orestujte, pak na ní zatáhněte maso, přidejte cibuli, koření, sůl, podlijte vodou a pomalu duste do měkka.
3Když je maso měkké, přidejte kukuřici, rozmixované fazole a ještě pár minut povařte.
4Na závěr přidejte celé fazole, rajčata, 5 minut ještě povařte a nechte chvíli odpočinout. Podávejte s chlebem, tortillou nebo rýží.
Chilli con carne je unikát mexické kuchyně. Na světě je snad tisíce receptů. Tento je můj osobní a vařím ho zásadně na plotně. Recept na Chilli con carne v kotlíku najdte ZDE.
Dobrou chuť! Davídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.