Recepty

Chicken madras

Chicken madras

počet osob
4

čas přípravy
50 min. příprava

obtížnost
0

druh jídla
Ájurvédská kuchyně

Potřebujeme

3 PL rostlinného oleje
2 cibule
2 stroužky česneku
špetka cayenského chilli
1/2 ČL zázvoru
1/2 ČL kurkumy
1/2 ČL mletého římského kmínu
1/2 ČL semen koriandru
1/2 ČL koření Indie
600 g kuřecích prsou
sůl
300 ml zeleninového vývaru
400 g krájených rajčat
čerstvý koriandr na ozdobu
citronová šťáva z 1/2 citronu (lze nahradit limetkou)

Chilli cayenské nakoupíte zde
Zázvor mletý nakoupíte zde
Kurkuma nakoupíte zde
Kmín římský mletý nakoupíte zde
Koriandr celý nakoupíte zde
Indie nakoupíte zde

Postup přípravy

1V pánvi rozehřejte olej, přidejte nadobrno nakrájenou cibuli a nechte ji změknout, trvá to asi 5 minut.

2Přihoďte nadrobno nasekaný česnek a nechte 2 - 3 minuty opékat. Přisypte chilli, zázvor, kurkumu, římský kmín, koriandr a ještě asi minutu opékejte.

3Do pánve přihoďte kuře nakrájené na kostky a zprudka ho opečte. Až se zatáhne, kuře osolte.

4Přilijte vývar, přidejte rajčata a vše přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte madras půl hodiny pobublávat (pokud se bude voda vypařovat příliš rychle, dolijte ji). Nakonec přisypte koření Indie, promíchejte a nechte odkryté ještě 10 minut vařit.

5Na závěr dochuťte citrusovou šťávou a podávejte ozdobené čerstvým koriandrem a chilli papričkou dle chuti.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Chilli cayenské
Všechny recepty s kořením Zázvor mletý
Všechny recepty s kořením Kurkuma
Všechny recepty s kořením Kmín římský mletý
Všechny recepty s kořením Koriandr celý
Všechny recepty s kořením Indie

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie