Marináda
500 g kuřecích prsou
2 PL slunečnicového oleje
1 ČL GARAM MASALA
1 ČL KARI ASIA
1/2 ČL soli
130 g bílého jogurtu
PEPŘ BAREVNÝ DO MLÝNKU nebo PEPŘ TŘÍ BAREV
Základ omáčky
1 lžíce nastrouhaného kokosu
50 g loupaných mandlí
1 ČL GARAM MASALA
1/2 ČL PAPRIKY SLOVENSKÉ LAHŮDKOVÉ
1 ČL KARI ASIA
1 ČL KURKUMY
1 ČL KARDAMOMU MLETÉHO
1/4 ČL SKOŘICE MLETÉ
1 ČL KORIANDRU MLETÉHO
200 ml kokosového mléka
Omáčka
1 velká žlutá cibule
2 stroužky česneku
1 PL nastrouhaného ZÁZVORU
špetka MUŠKÁTOVÉHO OŘECHU MLETÉHO
100 ml smetany ke šlehání
voda podle potřeby
2 PL másla
sůl
Garam masala nakoupíte zde
Kari Asia nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Koriandr mletý nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Kurkuma nakoupíte zde
Kardamom mletý nakoupíte zde
Skořice mletá nakoupíte zde
Muškátový ořech mletý nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde
1Maso si nakrájejte na větší kostky (cca 4x4 cm), promíchejte všechny ingredience na marinádu a maso do ní minimálně na hodinu, ideálně však přes noc, naložte a dejte do lednice. Maso vyndejte z lednice minimálně půl hodiny před dalším postupem.
2Do mixéru dejte všechny ingrdience na základ omáčky a pořádně spolu rozmixujte.
3Na másle s v hrnci opečte doměka najemno nakrájenou cibuli a na poslení minutu přidejte rozvonět prolisovaný česnek, zázvo a špetku muškátového oříšku.
4Poté přidejte maso a zprudka ho opečte. Přilijte rozmixovaný základ omáčky, část smetany a nechte společně provařit, dokud nebude maso hotové.
5Podle potřeby omáčku rozřeďte vodou a dochuťte solí. Na závěr přidejte zbytek smetany a nechte ještě trochu povařit.
Servírujte s rýží basmati nebo tradiční plackou naan. Dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.