Recepty

Česnekové bochánky se sýrem a kořením Provensal

Česnekové bochánky se sýrem a kořením Provensal

počet osob
6

čas přípravy
20 min. příprava
1 hod. kynutí
15 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Pečivo

Potřebujeme

Těsto:
500 g hladké mouky
2 lžíce mléka
1 vejce
250 ml vody
1/2 kostky droždí
3 lžíce oleje
1 lžička cukru krupice
1 lžíce soli

Náplň:
200 ml zakysané smetany
1 vejce
1 lžíce oleje
3 stroužky česneku
koření Provensal
sůl

200 g tvrdého sýra (př. eidam nebo gouda)

Provensal nakoupíte zde

Postup přípravy

1Připravte si kvásek: Do misky dejte vlažné mléko, rozdrobené droždí, cukr a 1 lžíci hladké mouky. Vše zamíchejte a nechejte kvásek "vzejít".

2Do velké mísy prosejte mouku, přidejte kvásek, olej a vodu.

3Pořádně těsto propracujte, ať v něm nejsou hrudky. Z těsta udělejte "bochánek".

4Nechte těsto na teplém, suchém místě kynout cca hodinu, než zdvojnásobí svůj objem.

5Po vykynutí rozdělte těsto na měnsí kousky a rozválejte je na placky.

6Připravte si plech, vyložte ho pečícím papírem a položte na něj nachystané placky.

7Připravte si směs na náplň. Smíchejte zakysanou smetanu, vejce, česnek, olej, sůl a koření a dobře promíchejte.

8Každou placku potřete směsí, posypejte nastrouhaným sýrem a nechte ještě cca 15 minut kynout.

9Vykynuté bochánky dejte  péct do předem vyhřáté trouby, pečte dozlatova asi 15 minut na 200 °C.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Provensal

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie