Těsto:
500 g hladké mouky
2 lžíce mléka
1 vejce
250 ml vody
1/2 kostky droždí
3 lžíce oleje
1 lžička cukru krupice
1 lžíce soli
Náplň:
200 ml zakysané smetany
1 vejce
1 lžíce oleje
3 stroužky česneku
koření Provensal
sůl
200 g tvrdého sýra (př. eidam nebo gouda)
1Připravte si kvásek: Do misky dejte vlažné mléko, rozdrobené droždí, cukr a 1 lžíci hladké mouky. Vše zamíchejte a nechejte kvásek "vzejít".
2Do velké mísy prosejte mouku, přidejte kvásek, olej a vodu.
3Pořádně těsto propracujte, ať v něm nejsou hrudky. Z těsta udělejte "bochánek".
4Nechte těsto na teplém, suchém místě kynout cca hodinu, než zdvojnásobí svůj objem.
5Po vykynutí rozdělte těsto na měnsí kousky a rozválejte je na placky.
6Připravte si plech, vyložte ho pečícím papírem a položte na něj nachystané placky.
7Připravte si směs na náplň. Smíchejte zakysanou smetanu, vejce, česnek, olej, sůl a koření a dobře promíchejte.
8Každou placku potřete směsí, posypejte nastrouhaným sýrem a nechte ještě cca 15 minut kynout.
9Vykynuté bochánky dejte péct do předem vyhřáté trouby, pečte dozlatova asi 15 minut na 200 °C.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.