4 červené parmice nebo jiné mořské ryby
1 ČL HRÁŠKOVÉHO PEPŘE
2 šalotky
1/2 dcl růžového vína
1 PL medu
2 hrsti sladkého mraženého hrášku
2 oříšky másla
sůl
Těstoviny:
4 porce těstovin tagliatelle
400 ml kokosového mléka
malý kelímek mandlové smetany
hrst plátků mandlí
šťáva z 1 citronu
1 ČL CITRONOVÉ KŮRY
1 PL medu
sůl
Hráškový pepř nakoupíte zde
Citronová kůra mletá nakoupíte zde
1Ryby očistěte a nasolte. Šalotku nasekejte na drobno a hrášek propláchněte v teplé vodě.
2Na másle do růžova zarestujte šalotku, přilijte med a víno a nechte víno odpařit. Základ dejte do pekáčku, posypejte hráškem a na něj položte nasolené ryby.
3Dejte upéct do vyhřáté trouby cca na 150 °C bez víka.
4Máslo rozpusťte s HRÁŠKOVÝM PEPŘEM a tímto ochuceným máslem potřete ryby. Zbytek vmíchejte do vínovo-hráškového sosu.
Těstoviny
1Těstoviny uvařte podle návodu, nejlépe al dente.
2Do pánve dejte kousek másla, CITRONOVOU KÚRU, plátky mandlí a sůl. Chvíli restujte, přidejte med, kokosové mléko, mandlovou smetanu a vše zredukujte do omáčkové konzistence. Po převaření přidejte citronovou štávu, případně doslaďte medem do svěží citronovo-sladko-kyselé chuti.
3Těstoviny vmíchejte do omáčky, přidejte několik lžic vody z uvařených těstovin a nechte odpočinout.
Rybu podávejte s hráškovým sosem a těstovinami s mandlemi.
Místo parmice můžete použít mořského vlka nebo pražmu. Skvělý recept s chutí moře a jedinečné mandlovo-citronové omáčky.
Dobrou chuť! Davídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.