Recepty

🇭🇷 Červená parmice z Jadranu na růžovém víně, Hráškovém pepři s tagliatelle s citronovou omáčkou a mandlemi

 Červená parmice z Jadranu na růžovém víně, Hráškovém pepři s tagliatelle s citronovou omáčkou a mandlemi

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
30 min. pečení
15 min. vaření těstovin

obtížnost
střední

druh jídla
Ryby

Potřebujeme

4 červené parmice nebo jiné mořské ryby
1 ČL HRÁŠKOVÉHO PEPŘE
2 šalotky
1/2 dcl růžového vína
1 PL medu
2 hrsti sladkého mraženého hrášku
2 oříšky másla
sůl

Těstoviny:
4 porce těstovin tagliatelle
400 ml kokosového mléka
malý kelímek mandlové smetany
hrst plátků mandlí
šťáva z 1 citronu
1 ČL CITRONOVÉ KŮRY
1 PL medu
sůl


Hráškový pepř nakoupíte zde
Citronová kůra mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1Ryby očistěte a nasolte. Šalotku nasekejte na drobno a hrášek propláchněte v teplé vodě.

2Na másle do růžova zarestujte šalotku, přilijte med a víno a nechte víno odpařit. Základ dejte do pekáčku, posypejte hráškem a na něj položte nasolené ryby.

3Dejte upéct do vyhřáté trouby cca na 150 °C bez víka.

4Máslo rozpusťte s HRÁŠKOVÝM PEPŘEM a tímto ochuceným máslem potřete ryby. Zbytek vmíchejte do vínovo-hráškového sosu.

Těstoviny

1Těstoviny uvařte podle návodu, nejlépe al dente.

2Do pánve dejte kousek másla, CITRONOVOU KÚRU, plátky mandlí a sůl. Chvíli restujte, přidejte med, kokosové mléko, mandlovou smetanu a vše zredukujte do omáčkové konzistence. Po převaření přidejte citronovou štávu, případně doslaďte medem do svěží citronovo-sladko-kyselé chuti.

3Těstoviny vmíchejte do omáčky, přidejte několik lžic vody z uvařených těstovin a nechte odpočinout.

Rybu podávejte s hráškovým sosem a těstovinami s mandlemi.

Místo parmice můžete použít mořského vlka nebo pražmu. Skvělý recept s chutí moře a jedinečné mandlovo-citronové omáčky.

Dobrou chuť! Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Hráškový pepř
Všechny recepty s kořením Citronová kůra mletá

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie