100 g červené čočky (předem namočené)
4 PL kokosové smetany
200 ml zeleninového vývaru
1 ČL kurkumy
1/2 ČL koření Luštěninky od Silvinky
1 vajíčko
sůl
1Namočenou čočku proplachujte, dokud nebude voda čirá (zbavujete se tak škrobu a tím předcházíte nadýmání).
2Čočku dejte do hrnce, zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Nasypejte koření, přidejte kokosovou smetanu a vařte do změknutí cca 15 minut.
3Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte na kostičky.
Ájurvéda není veganským přístupem a v receptech se můžete setkat i s vajíčky. Co se ale týče v vajec, je tu jedna ájurvédská zajímavost - vajíčka by se neměla kombinovat s mlékem, jogurtem,
m masem, rybami a sýry, protože to vytváří kombinaci těžkou na strávení.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.