2 PL oleje
3 stroužky česneku
2 cibule nakrájené nadrobno
4 šálky nakrájeného lilku (cca 1 větší lilek)
4 šálky nakrájených rajčat
1 červená paprika nakrájená na tenké plátky
2 PL bílého vinného octa
2 PL kapar
1 PL ITALSKÝCH BYLINEK
sůl
1Ve velké pánvi (například ve woku) na středním plameni restujte 2 - 3 minuty nakrájenou cibuli a česnek. Zatímco se to restuje, nakrájejte lilek na kostky o velikosti přibližně 2 cm a přidejte do pánve. Dochuťte solí.
2Lilek restujte asi 5 minut do změknutí. Pokud lilek začne vypadat suchý, pokapejte ho ještě olejem.
3Do pánve přidejte nakrájená rajčata, papriku, ITALSKÉ BYLINKY a ocet a nechte směs vařit asi 15 - 20 minut, dokud rajčata a papriky nezměknou.
4Přidejte kapary.
5Směs uchovávejte v lednici.
Tuto směs můžete podávat jako předkrm na rozpečené bagetce, ke grilovanému masu či rybě nebo si ji vychutnat jen tak.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.