Recepty

Caponata catanese - sicilská zeleninová směs

Caponata catanese - sicilská zeleninová směs

počet osob
8

čas přípravy
35 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Zavařování, skleničkování

Potřebujeme

2 PL oleje
3 stroužky česneku
2 cibule nakrájené nadrobno
4 šálky nakrájeného lilku (cca 1 větší lilek)
4 šálky nakrájených rajčat
1 červená paprika nakrájená na tenké plátky
2 PL bílého vinného octa
2 PL kapar
1 PL ITALSKÝCH BYLINEK
sůl

Italské bylinky nakoupíte zde

Postup přípravy

1Ve velké pánvi (například ve woku) na středním plameni restujte 2 - 3 minuty nakrájenou cibuli a česnek. Zatímco se to restuje, nakrájejte lilek na kostky o velikosti přibližně 2 cm a přidejte do pánve. Dochuťte solí.

2Lilek restujte asi 5 minut do změknutí. Pokud lilek začne vypadat suchý, pokapejte ho ještě olejem.

3Do pánve přidejte nakrájená rajčata, papriku, ITALSKÉ BYLINKY a ocet a nechte směs vařit asi 15 - 20 minut, dokud rajčata a papriky nezměknou.

4Přidejte kapary.

5Směs uchovávejte v lednici.

Tuto směs můžete podávat jako předkrm na rozpečené bagetce, ke grilovanému masu či rybě nebo si ji vychutnat jen tak.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Italské bylinky

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie