1 ČL MLETÉ CIBULE
1 ČL OREGANA
1 ČL koření MEXIKO
2 ČL DRCENÉHO KMÍNU
2 ČL PAPRIKY SLOVENSKÉ LAHŮDKOVÉ
1/4 ČL PEPŘE ČERNÉHO MLETÉHO
1/4 ČL CAYENESKÉHO CHILLI
1 ČL sůl
Maso:
1/2 PL oleje
2 stroužky česneku
½ cibule (jemně nasekané)
500 g mletého hovězího masa
2 PL kečupu
3 PL vody
Burrita:
6 - 8 velkých tortill
3 šálky vařené rýže (teplé, ne horké)
3 šálky ledového salátu
1 šálek kukuřice z konzervy
1 šálek fazolí z konzervy (ve slaném nálevu)
3 větší rajčata zbavená semínek a nakrájená na kostičky
1/2 červené cibule (jemně nasekané)
jemně nasekaný čerstvý koriandr
150 g strouhaného sýra (př. eidam)
zakysaná smetana
Cibule mletá nakoupíte zde
Oregano nakoupíte zde
Mexiko nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Chilli cayenské nakoupíte zde
1Na pánvi rozehřejte olej na vysoké teplotě. Přidejte česnek a cibuli, restujte 2 minuty, dokud cibule lehce nezhnědne. Přidejte hovězí maso a restujte tak, aby se maso zatáhlo a zhnědlo.
2Přidejte koření MEXIKO a restujte 1 minutu. Poté přidejte rajčatový protlak a vodu, vařte 3 minuty, dokud se voda z větší části neodpaří (hovězí maso musí být stále šťavnaté, nevysušené). Nechte 10 minut vychladnout (kdyby byla náplň horká, burrito se zapaří a tortilla by byla mokrá).
3Tortilly před rolováním ohřejte na suché pánvi nebo v mikrovlnné troubě.
4Tortillu umístěte na pracovní plochu. Ke středu položte 1/4 - 1/3 šálku rýže. Navrch dejte 1/4 - 1/3 šálku hovězího masa, pak trochu ledového salátu, kukuřice, fazolí a rajčat. Posypejte kousky červené cibule, koriandrem, přidejte zakysanou smetanu a posypejte nastrouhaným sýrem.
5Sklopte spodní část, abyste zakryli náplň, a poté přehněte okraje. Pevně srolujte a zabalte do alobalu.
Podávat můžete teplé i vychladlé.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.