1 kg mletého hovězího krku
1 ČL směsi CHILLI PEPŘ
Sůl
2 menší šalotky
50 g prorostlé slaniny
2 konzervy červených fazolí v chilli omáčce
1/2 ČL směs MEXIKO
2 ČL VEGE-RAJČÁTKA
1 paprička Jalapeño
4 plátky sýru cheddar
ledový salát
sůl
Chilli pepř nakoupíte zde
Mexiko nakoupíte zde
Vege - rajčátka nakoupíte zde
1Maso smíchejte s kořením, solí a nechte alespon hodinu odležet v lednici. Šalotku očistěte s nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky, papričku na kolečka. Ledový salát omyjte a natrhejte na jednotlivé listy.
2Na pánvi vyškvařte slaninu na tuk, přidejte šalotku a orestujte ji do růžova. Do pánve dejte obě plechovky fazolí, koření a nechte chvíli provařit. Až směs zhoustne, přidejte papričku Jalapeño, osolte a nechte 20 minut odpočinout. Směs musí mít hustotu pasty.
3Z masa udělejte burgery na velikost burgrové housky a dejte na rozpálenou pánev nebo gril. Pečte z jedné strany alespoň 4 minuty a otočte. Na opečenou stranu položte plátek cheddaru a pečte ještě alespoň 5 minut. Pak plamen vypněte a nechte ještě asi 5 minut dojít.
4Burgerové housky rozpůlte a opečte na horké pánvi.
5Začněte kompletovat. Na housku položte ledový salát, na něj fazolovou směs a následuje burger se sýrem. Přiklopte horní houskou a propíchněte špejlí.
Podávejte s bramborovými chipsy a česnekovým dresingem.
Pravý mexický burger s jednoduchou fazolovou salsou a lehce ostřejším CHILLI PEPŘEM. Skvělá obměna klasického burgeru při grilovačkách a zahradních párty.
Toto je můj unikátní recept z dob, kdy jsem měl mexickou restauraci. Skvěle chutnal a byl v TOP 5 nejprodávanějších jídlech.
Připravte si ho doma taky, je fakt výborný.
Dobrou chuť! Davídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.