Recepty

Krůtí burger s hlívou a jahodovým kečupem

Krůtí burger s hlívou a jahodovým kečupem

počet osob
4

čas přípravy
40 min. příprava

obtížnost
obtížné

druh jídla
Drůbež

Potřebujeme

Jahodový kečup
1 kg jahod
5 středních rajčat
2 vrchovaté lžíce Vege-rajčátek
1 malá lžíce koření Boloňka
1 lžíce černého pepře mletého
cukr podle chuti

Burger
dva díly rozemletých krůtích prsou
jeden díl krůtího stehna na kousky
1 polévková lžíce sušené hlívy ústřičné
4 housky
1 jarní cibulka
2 lžíce oleje
1 polévková lžíce koření Pikant
sůl

Aglio olio e peperoncino nakoupíte zde
Boloňka nakoupíte zde
Vege - rajčátka nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Méďa gril nakoupíte zde

Postup přípravy

1Rajčata uvařte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Jahody nakrájejte a spolu s rajčaty a kořením je dejte do hrnce. Povařte, dokud směs nezačne vřít, a následně ji rozmixujte.

2Připravte si maso. Namleté krůtí prsa a nakrájené krůtí stehno smíchejte s kořením a sušenou hlívou ústřičnou. Vytvarujte masové placky, které ugrilujte.

3Jakmile je maso hotové, začněte vrstvit burger: na spodní část housky naneste lžíci kečupu, přidejte cibulku, pak masovou placku, opět lžíci kečupu, cibulku a zakryjte horní částí housky.

TIP: Na grilu lehce opečte i housku.

Přejeme vám dobrou chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Aglio olio e peperoncino
Všechny recepty s kořením Boloňka
Všechny recepty s kořením Vege - rajčátka
Všechny recepty s kořením Pepř černý mletý
Všechny recepty s kořením Méďa gril

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie