350 g drobného bulguru v suchém stavu
350 g drobné mražené zeleniny (1 balení)
190 g tempehu natural
1 ČL směsi koření NEMASO
1 ČL směsi koření PAELLA A RIZOTO
750 ml zeleninového vývaru
Olivový olej
Sůl
1Jako první si dejte vařit bulgur. Bulgur propláchněte, v hrnci ho zalijte vývarem a dejte pozvolna vařit podle návodu. Doba varu závisí na typu bulguru. Je to asi 20 minut.
2Tempeh rozsekejte na drobno. Buď nožem nebo pomocí elektrického cutteru. Promíchejte s kořením NEMASO.
3Mraženou zeleninu nechte povolit, aby se zbavila zmražené vody. Když pospícháte, můžete ji v cedníku propláchnout.
4V hlubší pánvi restujte na oleji několik minut nasekaný tempeh, aby se trochu opekl. Přidejte zeleninu a opět několik minut míchejte. Dle chuti osolte.
5Na závěr vsypte uvařený bulgur. Obsah pánve ochuťte kořením PAELLA A RIZOTO. Směs by měla mít takovou konzistenci, aby z ní šly tvořit naběračkou kopečky.
TIP
Bulgur můžete koupit v různých velikostech. Do některých receptů se hodí spíše větší celá zrna, do receptů typu "rizoto" zase drobnější či lámaný bulgur, který se snadněji propojí s dalšími ingrediencemi.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.