6 vajec pokojové teploty
špetka soli
250 g moučkového cukru
200 ml oleje
200 ml vlažné vody
350 g polohrubé mouky
1/2 pytlíku prášku do pečiva
1/2 ČL CITRONOVÉ KŮRY MLETÉ
600 g rebarbory
3 PL cukru krystal
2 PL polohrubé mouky
500 g jahod
1Troubu předehřejte na 180 °C.
2Rebarboru oloupejte, nakrájejte na cca 1cm kousky. Nakrájenou rebarboru smíchejte se 3 PL cukru a nechte chvíli odpočinout. Mezitím si připravte těsto na bublaninu.
3Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem. Přidejte olej, vlažnou vodu a dobře promíchejte. Pak přidejte polohrubou mouku, CITRONOVOU KŮRU a prášek do pečiva.
4Do bílků dejte špetku soli, vyšlehejte z nich tuhý sníh a přimíchejte ho do těsta.
5Na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech nalijte těsto.
6Z nachystané rebarbory slijte šťávu, kterou pustila. Rebarboru smíchejte s 2 PL mouky a rovnoměrně jí posypejte bublaninu. Na závěr přidejte na půlky nakrájené jahody.
7Pečte v předehřáté troubě dozlatova (cca 25 - 30 minut).
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.