Recepty

Bublanina s rebarborou a jahodami

Bublanina s rebarborou a jahodami

počet osob
7

čas přípravy
30 min. příprava
25 - 30 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

6 vajec pokojové teploty
špetka soli
250 g moučkového cukru
200 ml oleje
200 ml vlažné vody
350 g polohrubé mouky
1/2 pytlíku prášku do pečiva
1/2 ČL CITRONOVÉ KŮRY MLETÉ

600 g rebarbory
3 PL cukru krystal
2 PL polohrubé mouky
500 g jahod

Citronová kůra mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1Troubu předehřejte na 180 °C.

2Rebarboru oloupejte, nakrájejte na cca 1cm kousky. Nakrájenou rebarboru smíchejte se 3 PL cukru a nechte chvíli odpočinout. Mezitím si připravte těsto na bublaninu.

3Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem. Přidejte olej, vlažnou vodu a dobře promíchejte. Pak přidejte polohrubou mouku, CITRONOVOU KŮRU a prášek do pečiva.

4Do bílků dejte špetku soli, vyšlehejte z nich tuhý sníh a přimíchejte ho do těsta.

5Na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech nalijte těsto.

6Z nachystané rebarbory slijte šťávu, kterou pustila. Rebarboru smíchejte s 2 PL mouky a rovnoměrně jí posypejte bublaninu. Na závěr přidejte na půlky nakrájené jahody.

7Pečte v předehřáté troubě dozlatova (cca 25 - 30 minut).


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Citronová kůra mletá

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie