200 g brynzy
200 g pomazánkového másla
2 lžíce majonézy
1 střední šalotka
1 lžička mleté lahůdkové papriky
1 větší čerstvá červená paprika
rostlinný olej
sůl, pepř
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
1Čerstvou papriku omyjte, rozkrojte na polovinu, zbavte jádřince, položte na plech vyložený pečícím papírem rozkrojenou stranou dolů, potřete olejem, osolte, opepřete a pečte ta 20 - 30 (záleží na síle trouby) na 180°C. Paprika by měla být po upečení měkká a měla by mít trochu spálenou slupku.
2Papriku po vyndání z trouby uzavřete do sáčku, kde se zapaří a ještě trochu změkne. Poté sundejte slupku a nakrájejte ji na kostičky.
3Smíchejte bryndzu s pomazánkovým máslem a majonézou, přidejte najemno nasekanou šalotku, mletou papriku a pořádně promíchejte. Podle chuti případně dosolte, ale pozor, bryndza je sama o sobě slaná dost, stejně jako pomazánkové máslo.
Hotovou pomazánku servírujte na dobrém chlebu s pečenou paprikou nahoře a případně čerstvými bylinkami podle chuti.
Dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.