2 stroužky česneku
2 stonky řapíkatého celeru
500 g brokolice
200 g ricotty
1 l vody, nebo zeleninového vývaru
svazek máty
citronová šťáva podle chuti
špetka muškátového oříšku
Nudle:
200 ml mléka
100 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
1 vejce
rostlinný olej
1Řapíkatý celer a brokolici (včetně košťálu) očistěte a nakrájejte na menší kusy, a společně s naseknaým česnekem opečte v rozpáleném hrnci na 3 lžicích oleje do lehce zlatavé barvy. Zalijte vodou (nebo vývarem) a nechte projít pár minut varem. Odstavte a mixérem rozmixujte dohladka. Přidejte ricottu, vraťte na sporák a nechte na mírném plameni pomalu rozpustit.
2Mezitím si umíchejte těsto na palačinky smícháním všech surovin na nudle. Na rozpálené pánvi na oleji smažte 2 - 3 tlusté placky dozlatova. Po usmažení je nakrájejte na široké nudle.
Polévku dochuťte nasekanou mátou, citronovou šťávou, muškátovým oříškem a podávejte s frittátovými nudlemi.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.