Recepty

Brokolicový krém s frittátovými nudlemi

Brokolicový krém s frittátovými nudlemi

počet osob
4

čas přípravy
40 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Polévky

Potřebujeme

2 stroužky česneku
2 stonky řapíkatého celeru
500 g brokolice
200 g ricotty
1 l vody, nebo zeleninového vývaru
svazek máty
citronová šťáva podle chuti
špetka muškátového oříšku

Nudle:
200 ml mléka
100 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
1 vejce

rostlinný olej

Muškátový ořech mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Řapíkatý celer a brokolici (včetně košťálu) očistěte a nakrájejte na menší kusy, a společně s naseknaým česnekem opečte v rozpáleném hrnci na 3 lžicích oleje do lehce zlatavé barvy. Zalijte vodou (nebo vývarem) a nechte projít pár minut varem. Odstavte a mixérem rozmixujte dohladka. Přidejte ricottu, vraťte na sporák a nechte na mírném plameni pomalu rozpustit.

2Mezitím si umíchejte těsto na palačinky smícháním všech surovin na nudle. Na rozpálené pánvi na oleji smažte 2 - 3 tlusté placky dozlatova. Po usmažení je nakrájejte na široké nudle.

Polévku dochuťte nasekanou mátou, citronovou šťávou, muškátovým oříškem a podávejte s frittátovými nudlemi.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Muškátový ořech mletý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie