350 g růžiček brokolice
1 pórek
1 malý brambor
Vodu
1 lžíci přepuštěného másla Ghí
1 stroužek česneku
100 ml smetany
1 ČL koření VEGE ZELENINKA
Sůl dle chuti
Knedlíčky (14 ks)
150 g čerstvého smetanového sýra typu Lučina
1 vejce
20 g povoleného másla
50 g kukuřičné strouhanky
1 lžičku koření VEGE ZELENINKA
Sůl dle chuti
1Šalotku orestujte na přepuštěném másle. Přidejte růžičky brokolice, nakrájenou cuketu a bramboru
2Zalijte vodou tak, aby voda byla těsně nad zeleninou. Ochuťte Nesoldíkem, přidejte česnek a dle potřeby sůl.
3Vařte do změknutí zeleniny asi 15 minut. Na závěr zjemněte smetanou a rozmixujte do hladka.
4Ricottu smíchejte s vejcem, povoleným máslem, strouhankou a kořením. Osolte dle potřeby.
5Důkladně promíchejte a nechte 5 minut odpočinout. Z hmoty tvarujte kulaté knedlíčky a pak je najednou opatrně vložte do mírně vroucí vody a zavařte 5 minut.
TIP
Pokud chcete knedlíčky udělat vzhledově zajímavější, přidejte do těsta navíc hrst nakrájených čerstvých bylinek. V létě sáhněte po petrželce, v zimě skvěle poslouží vojtěška alfaalfa "z parapetu".
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.