2 lžíce oleje
1 velká cibule
3 - 4 stroužky česneku
1 šunková klobása
1,2 kg brambor + 1 brambora na zahuštění
2 lžičky gulášového koření, nebo papriky (můžete přidat i pálivou, nebo chilli dle chuti)
2 lžičky majoránky
1,5l zeleninového vývaru
sůl
zakysaná smetana, nebo smetana ke šlehání k podávání na zjemnění
pečivo
Guláš nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Paprika pálivá nakoupíte zde
Chilli cayenské nakoupíte zde
Chilli drcené nakoupíte zde
Majoránka nakoupíte zde
1Brambory, cibuli a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte nadrobno, brambory na asi 2cm kostky. Klobásu nakrájejte na tenká půl kolečka.
2V rozpáleném hrnci na oleji osmahněte cibulku doměkka, poté promačkejte k cibuli česnek, ten opékejte asi minutu (aby nezhořknul), přidejte klobásu a koření, promíchejte a na mírném plameni společně chvíli opékejte. Dejte pozor, aby se vám nepřipálila paprika, zhořkla by.
3Přidejte k opečené směsi brambory nakrájené na kostky, zalijte vývyrem, trochu osolte, promíchejte a pod poklicí pomalu vařte, než budou brambory měkké. Občas promíchejte. Pokud je guláš přiliš hustý, přidejte trochu vody. Pokud ho potřebujete zahustit, nastrouhejte najemno jednu syrovou bramboru a zamíchejte ji do guláše. Počkejte až se trochu rozvaří, guláš zahustí.
4Guláš podávejte s trochou smetany na zjemnění a pečivem.
Dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.