Recepty

Bramborový guláš

Bramborový guláš

počet osob
4

čas přípravy
40 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Guláše

Potřebujeme

2 lžíce oleje
1 velká cibule
3 - 4 stroužky česneku
1 šunková klobása
1,2 kg brambor + 1 brambora na zahuštění
2 lžičky gulášového koření, nebo papriky (můžete přidat i pálivou, nebo chilli dle chuti)
2 lžičky majoránky
1,5l zeleninového vývaru
sůl

zakysaná smetana, nebo smetana ke šlehání k podávání na zjemnění
pečivo

Guláš nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Paprika pálivá nakoupíte zde
Chilli cayenské nakoupíte zde
Chilli drcené nakoupíte zde
Majoránka nakoupíte zde

Postup přípravy

1Brambory, cibuli a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte nadrobno, brambory na asi 2cm kostky. Klobásu nakrájejte na tenká půl kolečka.

2V rozpáleném hrnci na oleji osmahněte cibulku doměkka, poté promačkejte k cibuli česnek, ten opékejte asi minutu (aby nezhořknul), přidejte klobásu a koření, promíchejte a na mírném plameni společně chvíli opékejte. Dejte pozor, aby se vám nepřipálila paprika, zhořkla by.

3Přidejte k opečené směsi brambory nakrájené na kostky, zalijte vývyrem, trochu osolte, promíchejte a pod poklicí pomalu vařte, než budou brambory měkké. Občas promíchejte. Pokud je guláš přiliš hustý, přidejte trochu vody. Pokud ho potřebujete zahustit, nastrouhejte najemno jednu syrovou bramboru a zamíchejte ji do guláše. Počkejte až se trochu rozvaří, guláš zahustí.

4Guláš podávejte s trochou smetany na zjemnění a pečivem.

Dobrou chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Guláš
Všechny recepty s kořením Paprika slovenská lahůdková
Všechny recepty s kořením Paprika pálivá
Všechny recepty s kořením Chilli cayenské
Všechny recepty s kořením Chilli drcené
Všechny recepty s kořením Majoránka

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie