Recepty

Bramborové noky zapečené s rajčatovou omáčkou

Bramborové noky zapečené s rajčatovou omáčkou

počet osob
3

čas přípravy
5 min. příprava
25 min. vaření
30 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Z jednoho pekáče

Potřebujeme

1 větší cibule
250 g mletého hovězího masa
1 plechovka loupaných rajčat
1 ČL kořenící směsi VEGE-RAJČÁTKA
2 stroužky česneku
sůl
500 ml vody
200 g strouhané mozzarelly
1 balení bramborových noků

Vege - rajčátka nakoupíte zde

Postup přípravy

1Předehřejte troubu na 180 °C.

2Cibuli nakrájejte najemno a orestujte dosklovata. K orestované cibuli přidejte mleté maso a chvíli restujte, aby se maso zatáhlo. Maso podlijte vodou, osolte, přidejte kořenící směs Vege-rajčátka, česnek a vařte tak dlouho, aby se voda skoro odpařila a maso bylo měkké.

3Do takto uvařené směsi přidejte plechovku rajčat a krátce povařte, aby vznikla rajčatová omáčka (jako např. na špagety). Pokud máte omáčku příliš hustou, zřeďte ji vodou a následně krátce povařte. 

4Neuvařené noky promíchejte se směsí. Dejte do zapékací mísy a bohatě posypejte nastrouhanou mozzarellou.

5Dejte péct na 30 - 40 minut.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Vege - rajčátka

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie