Recepty

Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
20 vaření knedlíků

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Přílohy

Potřebujeme

500 g brambor
2 vejce
200 - 400 g dětské krupičky
2 ČL bramborového škrobu
1 ČL soli

Postup přípravy

1Brambory uvařte den dopředu.

2Polovinu brambor nastrouhejte najemno, druhou polovinu nahrubo. Smíchejte 200 g krupičky se zbytkem surovin na knedlíky a uhněťte těsto. Podle potřeby přidávejte krupičku, aby těsto bylo pevné. Její celkové množství by ale určitě nemělo přesáhnout 400 g, knedlík by byl moc tuhý. Těsto by se nemělo lepit, přesto by mělo zůstat vláčné.

3Z hotového těsta vytvarujte 2 válečky o průměru 5 - 6 cm, ty obalte krupičkou, několikrát knedlík zamotejte do potravinářské fólie a vařte asi 20 minut ve vroucí vodě (možno vařit i bez fólie v páře).

4Hotové knedlíky propíchejte vidličkou, zbavte fólie a nechte vychladnout a nakrájejte.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie