500 g brambor
2 vejce
200 - 400 g dětské krupičky
2 ČL bramborového škrobu
1 ČL soli
1Brambory uvařte den dopředu.
2Polovinu brambor nastrouhejte najemno, druhou polovinu nahrubo. Smíchejte 200 g krupičky se zbytkem surovin na knedlíky a uhněťte těsto. Podle potřeby přidávejte krupičku, aby těsto bylo pevné. Její celkové množství by ale určitě nemělo přesáhnout 400 g, knedlík by byl moc tuhý. Těsto by se nemělo lepit, přesto by mělo zůstat vláčné.
3Z hotového těsta vytvarujte 2 válečky o průměru 5 - 6 cm, ty obalte krupičkou, několikrát knedlík zamotejte do potravinářské fólie a vařte asi 20 minut ve vroucí vodě (možno vařit i bez fólie v páře).
4Hotové knedlíky propíchejte vidličkou, zbavte fólie a nechte vychladnout a nakrájejte.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.