Recepty

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

počet osob
3

čas přípravy
45 min. příprava

obtížnost
střední

druh jídla
Sladká jídla

Potřebujeme

6 ks starých brambor (typ C, pokud knedlíky budete dělat z nových brambor, je nutné přidat ještě 3 ČL kukuřičné mouky)
2 hrsti hl. mouky
1 ČL soli

švestky
mák
máslo
cukr
1 ČL SKOŘICE MLETÉ

Skořice mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1Brambory uvařte ve slupce a po vychladnutí oloupejte. 

2Oloupané brambory nastrouhejte a smíchejte se zbytkem surovin. Rukama zpracujte v hutné, ale měkké těsto (nesmí být tvrdé, nešlo by pak pěkně zabalit), případně zahušťujte po troškách hladkou moukou.

3Švestky omyjte. Lžící porcujte těsto na pomoučenou plochu, kde jednotlivé kousky rozplácněte na placičky, do kterých budete balit švestky. Pracujte pomoučenýma rukama. Na placičku vždy položte švestku, spojte rohy okolo švestky k sobě, vezměte do dlaní a jemně válejte mezi dlaněmi do kuličky.

4V hrnci dejte vařit vodu. Knedlíky vkládejte do vroucí vody a vařte asi 6 minut. Po chvilce (asi 2 minutách) jemně vařečkou promíchejte, aby se odlepily ze dna (pozor, ať je nepotrháte). Když knedlíky vyplavou, jsou hotové. Nevařte je déle, rozvařily by se.

Podávejte je zasypané mletým mákem,SKOŘICÍ ,trochou cukru a zalité máslem, nebo jiným tukem :) Mňam!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Skořice mletá

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie