6 ks starých brambor (typ C, pokud knedlíky budete dělat z nových brambor, je nutné přidat ještě 3 ČL kukuřičné mouky)
2 hrsti hl. mouky
1 ČL soli
švestky
mák
máslo
cukr
1 ČL SKOŘICE MLETÉ
1Brambory uvařte ve slupce a po vychladnutí oloupejte.
2Oloupané brambory nastrouhejte a smíchejte se zbytkem surovin. Rukama zpracujte v hutné, ale měkké těsto (nesmí být tvrdé, nešlo by pak pěkně zabalit), případně zahušťujte po troškách hladkou moukou.
3Švestky omyjte. Lžící porcujte těsto na pomoučenou plochu, kde jednotlivé kousky rozplácněte na placičky, do kterých budete balit švestky. Pracujte pomoučenýma rukama. Na placičku vždy položte švestku, spojte rohy okolo švestky k sobě, vezměte do dlaní a jemně válejte mezi dlaněmi do kuličky.
4V hrnci dejte vařit vodu. Knedlíky vkládejte do vroucí vody a vařte asi 6 minut. Po chvilce (asi 2 minutách) jemně vařečkou promíchejte, aby se odlepily ze dna (pozor, ať je nepotrháte). Když knedlíky vyplavou, jsou hotové. Nevařte je déle, rozvařily by se.
Podávejte je zasypané mletým mákem,SKOŘICÍ ,trochou cukru a zalité máslem, nebo jiným tukem :) Mňam!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.