Recepty

Bramboráky s uzeným masem

Bramboráky s uzeným masem

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava
25 minut smažení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Klasická kuchyně

Potřebujeme

1 kg brambor
4 PL hladké mouky
4 ČL koření Garlic Pepper nebo 4 stroužky česneku
2 PL majoránky
2 vejce
3 PL světlého piva
1/2 kg uzeného masa (krkovice, kýta slanina)
1 cibule
sádlo

Garlic Pepper nakoupíte zde
Majoránka nakoupíte zde

Postup přípravy

1Na lžíci sádla orestujte v pánvi na kostičky nakrájené uzené maso dozlatova a pak nadrobno nasekanou cibuli. Nechte zchladnout.

2Brambory oloupejte, nastrouhejte na jemné nudličky. Z brambor vymačkejte co nejvíce vody. Přimíchejte všechno koření, sůl, vejce, mouku a pivo a přimíchejte masovou směs.

3Na sádle v pánvi usmažte bramboráky z obou stran dozlatova a lehce je osušte papírovými ubrousky.

Podávejte buď jako přílohu, nebo hlavní chod.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Garlic Pepper
Všechny recepty s kořením Majoránka

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie