1/2 kg mletého hovězího masa
1 větší cibule
2 střední mrkve
3 stonky řapíkatého celeru
1 petržel
1/2 dcl bílého vína
slunečnicový a olivový olej
2 PL borůvkového džemu nebo marmelády
1 ČL koření ITALSKÉ BYLINKY
1 ČL koření GARLIC PEPPER
1 ČL koření BOLOŇKA
2 plechovky krájených rajčat
340 g špagety
sýr Parmezán nebo Pecorino
Boloňka nakoupíte zde
Italské bylinky nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
1Mrkev, celer, cibuli a petžel nasekejte na menší kostky, pokapejte olejem, přesypte do grilovací misky a dejte do horkého grilu. Přiklopte a grilujte alespoň 10 minut.
2Přidejte mleté maso, zprudka zatáhněte, přelijte bílým vínem, promíchejte a znova grilujte asi 10 minut.
3Přidejte rajčata, koření, džem, sůl, hrnek vody nebo pokud máte hověz´vývar. Nechte v horkém grilu bez přikrytí ještě alespoň 30 minut, občas promichejte dokud omáčka nezhoustne a maso není měkké.
4Uvařte špagety al dente v osolené vodě a vmíchejte je do omáčky. Nechte ještě 10 minut v grilu odpočinout a pak do omáčky zapracujte nastrouhaný sýr.
5Servírujte v hlubokych talířích a ozdobte hoblinkami sýru Pekorino nebo Parmezánu a čerstvou bazalkou.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.