100 g slunečnicových semínek
30 g lískových ořechů
90 g lněných semínek
60 g vlašských ořechů
50 g dýňových semínek
150 g pohankových vloček (mohou být i jakékoliv jiné, pokud nevadí lepek)
2 lžíce chia semínek
4 lžíce psyllia
1 lžička soli
1 lžíce medu
3 lžíce kokosového oleje
350 ml vlažné vody
3 lžíce sušené cibule
1Ořechy nasekejte na menší kousky, můžete je i krátce orestovat na sucho na pánvi (pro lepší chuť).
2Smíchejte všechny suché ingredience dohromady.
3Přidejte med, kokosový olej, vlažnou vodu a promíchejte.
4Vymažte formu (např. na biskupský chlebíček) kokosovým olejem.
5Těsto ve formě uhlaďte tak, aby doléhalo až k okraji a bylo na povrchu rovné.
6Nechte odpočívat nejméně 2 hodiny, ideálně však 24 hodin v lednici.
7Druhý den si troubu předehřejte na 175 °C, vložte formu dovnitř a pečte 25 minut. Poté formu vyndejte a chleba opatrně vyklopte.
8Ve stejné pozici vložte bochánek zpět do trouby na mřížku a pečte dalších cca 35 minut, dokud není upečený dohněda (na poklepání by měl bochník vydávat dutý zvuk).
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.