Recepty

Bezlepkové vafle se šlehačkou a horkým lesním ovocem

Bezlepkové vafle se šlehačkou a horkým lesním ovocem

počet osob
5

čas přípravy
35 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez lepku

Potřebujeme

Vafle:
3 vejce
1 a 1/2 šálku jablečné přesnídávky
1 a 1/4 šálku rostlinného mléka (jde nahradit běžným mlékem)
1/2 šálku medu
1 ČL vanilkového extraktu
1 lžička jedlé sody
1/2 ČL soli
2 hrnky ovesné mouky nebo rozemletých ovesných bezlepkových vloček
2 šálky mandlové mouky nebo najemno mletých mandlí
Sprej s olejem na vaření

Šlehačka:
1 balení rostlinné smetany ke šlehání (lze nahradit živočišnou)
1 kelímek kokosové zakysané smetany (lze nahradit obyčejnou zakysanou smetanou)

Horké lesní ovoce:
250 g mraženého lesního ovoce
50 ml vody
1 ČL bramborového škrobu
4 PL vody

Postup přípravy

Vafle

1Ve velké míse rozšlehejte vejce. Přidejte přesnídávku, mléko, med, vanilkový extrakt, jedlou sodu a sůl. Šlehejte, dokud se dobře nespojí. Přidejte ovesnou mouku a mandlovou mouku, dobře promíchejte.

2Předehřejte vaflovač. Pokaždé postříkejte horní a spodní rošty sprejem na vaření a připravte vafle podle pokynů svého vaflovače. Množství těsta závisí na velikosti vašeho vaflovače. My jsme použili asi 1/3 šálku těsta na vafle.

Horké lesní ovoce

1V malém rendlíku povařte ovoce s vodou, aby se ohřálo, ale nerozvařilo.

2Zahustěte škrobem rozmíchaným ve 4 lžičkách studené vody. Škrob přidávejte postupně, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

Šlehačka

Smetanu ke šlehání nalijte do mísy a vyšlehejte dotuha.

Vafle podávejte se zakysanou smetanou přelité horkým ovocem a kopečkem šlehačky. Můžete přidat i rozpuštěnou čokoládu.

TIP: Vafle lze uchovat v lednici nebo mražené.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie