Vafle:
3 vejce
1 a 1/2 šálku jablečné přesnídávky
1 a 1/4 šálku rostlinného mléka (jde nahradit běžným mlékem)
1/2 šálku medu
1 ČL vanilkového extraktu
1 lžička jedlé sody
1/2 ČL soli
2 hrnky ovesné mouky nebo rozemletých ovesných bezlepkových vloček
2 šálky mandlové mouky nebo najemno mletých mandlí
Sprej s olejem na vaření
Šlehačka:
1 balení rostlinné smetany ke šlehání (lze nahradit živočišnou)
1 kelímek kokosové zakysané smetany (lze nahradit obyčejnou zakysanou smetanou)
Horké lesní ovoce:
250 g mraženého lesního ovoce
50 ml vody
1 ČL bramborového škrobu
4 PL vody
Vafle
1Ve velké míse rozšlehejte vejce. Přidejte přesnídávku, mléko, med, vanilkový extrakt, jedlou sodu a sůl. Šlehejte, dokud se dobře nespojí. Přidejte ovesnou mouku a mandlovou mouku, dobře promíchejte.
2Předehřejte vaflovač. Pokaždé postříkejte horní a spodní rošty sprejem na vaření a připravte vafle podle pokynů svého vaflovače. Množství těsta závisí na velikosti vašeho vaflovače. My jsme použili asi 1/3 šálku těsta na vafle.
Horké lesní ovoce
1V malém rendlíku povařte ovoce s vodou, aby se ohřálo, ale nerozvařilo.
2Zahustěte škrobem rozmíchaným ve 4 lžičkách studené vody. Škrob přidávejte postupně, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Šlehačka
Smetanu ke šlehání nalijte do mísy a vyšlehejte dotuha.
Vafle podávejte se zakysanou smetanou přelité horkým ovocem a kopečkem šlehačky. Můžete přidat i rozpuštěnou čokoládu.
TIP: Vafle lze uchovat v lednici nebo mražené.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.