2 balení bezlepkových cukrářských piškotů Savoiardi (nebo si je upečte podle našeho receptu)
Krém:
150 g moučkového cukru
4 žloutky
500 g mascarpone
1 šálek silné vychladlé kávy
50 ml italského likéru Amaretto
kakao na poprášení
1Cukr se žloutky utřete do pěny. Třete nejméně 9 minut. Pokud máte kuchyňský robot, můžete ho využít a nechat pracovat za vás.
2Vmíchejte cca 30 ml Amaretta. Poté směs opatrně zašlehejte do mascarpone.
3Piškoty (recept na domácí bezlepkové cukrářské piškoty najdete ZDE) naskládejte vedle sebe do porcelánové nebo skleněné nádoby s plochým dnem a postupně pomocí malé lžičky polévejte kávou tak, aby byly piškoty nasáklé, ale ne rozmočené. Můžete zkusit piškoty do kávy i namáčet, ale máme zkušenost, že bezlepkové piškoty do sebe nasají kávu mnohem rychleji než klasické s lepkem a jsou pak zbytečně příliš rozmočené.
4Urovnané piškoty pokapejte Amarettem. Na piškoty dejte polovinu krému, na krém pak navrstvěte piškoty a zase polijte kávou pomocí lžičky. Poslední vrstvu bude tvořit krém. Ten uhlaďte a poprašte kakaem.
5Tiramisu nechte odležet nejlépe přes noc, aby se všechny chutě propojily.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.