Recepty

🇫🇷 Batátový quiche

 Batátový quiche

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava
1 hodina Odležení těsta
1 hodina Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

Korpus:
175 g žitné mouky
100 g studeného másla
1 vejce
1 lžička soli
1/2 lžičky mletého černého pepře
1 - 2 lžíce ledové vody podle potřeby

Náplň:
1 červená cibule
3 batáty
200ml smetany ke šlehání
120ml mléka
2 lžíce zakysané smetany
3 vejce
60g parmazánu
75g chedaru
2 lžičky tymiánu
sůl, pepř

Tymián nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde

Postup přípravy

1V míse smíchejte všechny suroviny na korpus a vypracujte hladké těsto. Nechejte ho hodinu chladit v lednici, pak z něj vyválejte tenkou placku a vyložte jím koláčovou formu o průměru 22 - 24 cm. Troubu předehřejte na 175°C. Těsto propíchejte vidličkou, položte na něj pečicí papír a posypejte pečicími fazolemi. Pečte 15 minut, poté odstraňte fazole a papír a dopékejte ještě asi 10 minut. Korpus musí být úplně upečený.

2Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a zkaramelizujte na pánvi.

3Batáty oloupejte a nakrájejte na kostičky.

4Smetany, mléko, vejce, parmazán, pepř a tymián smíchejte v míse, podle chuti dosolte.

5Na těsto nasypte batáty a cibuli, rovnoměrně rozprostřete, zalijte omáčkou a posypejte chedarem. Vraťte do trouby a pečte ještě asi 35 minut dozlatova.

Dobrou chuť:)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Tymián
Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie