Korpus:
175 g žitné mouky
100 g studeného másla
1 vejce
1 lžička soli
1/2 lžičky mletého černého pepře
1 - 2 lžíce ledové vody podle potřeby
Náplň:
1 červená cibule
3 batáty
200ml smetany ke šlehání
120ml mléka
2 lžíce zakysané smetany
3 vejce
60g parmazánu
75g chedaru
2 lžičky tymiánu
sůl, pepř
1V míse smíchejte všechny suroviny na korpus a vypracujte hladké těsto. Nechejte ho hodinu chladit v lednici, pak z něj vyválejte tenkou placku a vyložte jím koláčovou formu o průměru 22 - 24 cm. Troubu předehřejte na 175°C. Těsto propíchejte vidličkou, položte na něj pečicí papír a posypejte pečicími fazolemi. Pečte 15 minut, poté odstraňte fazole a papír a dopékejte ještě asi 10 minut. Korpus musí být úplně upečený.
2Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a zkaramelizujte na pánvi.
3Batáty oloupejte a nakrájejte na kostičky.
4Smetany, mléko, vejce, parmazán, pepř a tymián smíchejte v míse, podle chuti dosolte.
5Na těsto nasypte batáty a cibuli, rovnoměrně rozprostřete, zalijte omáčkou a posypejte chedarem. Vraťte do trouby a pečte ještě asi 35 minut dozlatova.
Dobrou chuť:)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.