Recepty

Batátové lívance

Batátové lívance

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Sladká jídla

Potřebujeme

Lívanečky:
270 g batátového pyré (přibližně 300 g uvařených batátů rozmixovaných dohladka)
1 vejce
30 g bílého jogurtu
50 - 100 ml mléka (podle hustoty těsta)
50 g hladké mouky
40 g špaldové mouky (může být normální hladká pšeničná, ale i jakákoli zdravější varianta - např. pohanková)
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky koření na Perníčky
špetka soli

1 lžíce řepkového oleje na smažení

Smažená jablka:
2 lžíce másla
1 jablko

Koření na perníčky nakoupíte zde

Postup přípravy

1V misce smíchejte batátové pyré, vejce, jogurt, mléko a prošlehejte. Do druhé misky prosijte oba druhy mouky, prášek do pečiva, perníčkové koření, sůl a promíchejte.

2Sypké suroviny přidejte k tekuté směsi a promíchejte. Těsto nechejte 10 minut odstát.

3Pánev rozehřejte na nižší teplotu, dejte na ni trochu oleje a smažte malé lívanečky, každý z jedné lžíce těsta. Smažte dozlatova.

4Mezitím, co se lívanečky smaží, si připravte další pánev a rozehřejte v ní máslo. Jablka nakrájejte na tenké plátky a opékejte, dokud nejsou měkká a dozlatova.

Servírujte se smaženými jablky, datlovým, javotovým sirupem nebo medem a hustým bílým jogurtem, nebo zakysanou smetanou.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Koření na perníčky

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie