Lívanečky:
270 g batátového pyré (přibližně 300 g uvařených batátů rozmixovaných dohladka)
1 vejce
30 g bílého jogurtu
50 - 100 ml mléka (podle hustoty těsta)
50 g hladké mouky
40 g špaldové mouky (může být normální hladká pšeničná, ale i jakákoli zdravější varianta - např. pohanková)
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky koření na Perníčky
špetka soli
1 lžíce řepkového oleje na smažení
Smažená jablka:
2 lžíce másla
1 jablko
1V misce smíchejte batátové pyré, vejce, jogurt, mléko a prošlehejte. Do druhé misky prosijte oba druhy mouky, prášek do pečiva, perníčkové koření, sůl a promíchejte.
2Sypké suroviny přidejte k tekuté směsi a promíchejte. Těsto nechejte 10 minut odstát.
3Pánev rozehřejte na nižší teplotu, dejte na ni trochu oleje a smažte malé lívanečky, každý z jedné lžíce těsta. Smažte dozlatova.
4Mezitím, co se lívanečky smaží, si připravte další pánev a rozehřejte v ní máslo. Jablka nakrájejte na tenké plátky a opékejte, dokud nejsou měkká a dozlatova.
Servírujte se smaženými jablky, datlovým, javotovým sirupem nebo medem a hustým bílým jogurtem, nebo zakysanou smetanou.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.